Αθλητισμός

Έτοιμος για το “τρίποντο” στη Λαμία ο Βόλος

Ύστερα από δύο εβδομάδες, λόγω της αποχής των διαιτητών, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ επαναρχίζει με τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής. Ο Βόλος αντιμετωπίζει σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο «Αθ. Διάκος» τη Λαμία (Cosmote Sport 1), με στόχο την πρώτη εκτός έδρας νίκη.

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται σήμερα στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Ο Βόλος καλείται να αντιμετωπίσει τη Λαμία, η οποία φέτος παρουσιάζει πολύ καλό πρόσωπο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κατέχοντας την 7η θέση στη βαθμολογία με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Οι «κυανέρυθροι» προέρχονται από τρία παιχνίδια χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, με τον Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο τους και θα κυνηγήσουν με πάθος το θετικό αποτέλεσμα. Απέναντι σε μία ομάδα από την οποία ο Βόλος έχει μόλις μία ήττα σε 12 συνολικά παιχνίδια (το 2019 στη Λαμία), αλλά και επτά ισοπαλίες. Συνήθως τα περισσότερα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων έχουν γκολ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε, πως κανένα ματς με γηπεδούχο την Λαμία δεν έληξε 0-0, με τον Βόλο να μην σκοράρει μόνο σε ένα από τα επτά παιχνίδια που έχει δώσει στο «Αθ. Διάκος».

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι με την φανέλα της Λαμίας αγωνίστηκε την περίοδο 2020-21 ο Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος είχε σκοράρει δύο γκολ κόντρα στον Βόλο, σε Πανθεσσαλικό και Λαμία.

Η Λαμία έχει καταφέρει φέτος να σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει στο γήπεδό της, αποσπώντας τους 11 από τους 16 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει στη βαθμολογία. Από την άλλη, έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα δύο από τα έξι παιχνίδια έδρας, με Άρη και Παναιτωλικό.

Ο Βόλος από την πλευρά του είναι μια ομάδα που δεν αποφεύγει το να δεχθεί γκολ, αν αναλογιστεί κανείς, ότι στα 12 από τα 13 παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στο πρωτάθλημα, μόνο στη νίκη επί του Πανσερραϊκού (1-0) κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν.

Στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας δίνει μεγάλη βαρύτητα στις προπονήσεις ο Άνχελ Λόπεθ, ενώ παράλληλα ζητεί από τους παίκτες του να είναι πιο παραγωγικοί στην επίθεση.

Η προετοιμασία των παικτών του Βόλου ολοκληρώθηκε χθες και η ομάδα στη συνέχεια αναχώρησε για τη Λαμία. Όσον αφορά τη μορφή που θα έχει η ενδεκάδα, ο Άνχελ Λόπεθ δεν έχει ανοίξει τα «χαρτιά» του. Πιθανότατα θα παρατάξει την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κόστιτς, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Άλχο και το αριστερό ο Λούνα (αποθεραπεύτηκε). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Καλογερόπουλος και Σιέλης. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Τσοκάνης και Γκλάβτσιτς. Στις πτέρυγες θα επιχειρούν οι Ντέλετιτς δεξιά και ένας εκ των Κορνέτ ή Κίτσου αριστερά, με τον Κόμπα να παίζει πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία.

Υπάρχει, ωστόσο, περίπτωση να δούμε την ομάδα του Βόλου να αγωνίζεται με τριάδα στην άμυνα (Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης). Αν συμβεί αυτό, οι Άλχο και Λούνα θα είναι οι δύο φουλ μπακ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Τριάδα στα χαφ θα είναι οι Τσοκάνης, Γκλάβτιτς και Κόμπα, με τους Ντέλετιτς και Γκαρσία να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Στη διάθεση του Άνχελ Λόπεθ βρίσκονται και οι Καλαμπούκας, Τάχατος, Ενγκίν, Μωραΐτης, Μεταξάς, Τρουιγέ, Μπερτόλιο και Ασλανίδης. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ζαν Μπαριέντος και Σίμος Παπαδόπουλος.

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Σύλληψη στον Βόλο για κατοχή ηρωίνης και κοκαΐνης

Συνελήφθη χθες το βράδυ στo Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου/ Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου, ένας …

17 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρή 79χρονη στον Βόλο μετά από παράσυρση

Χθες, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, το πρωί, στο Βόλο, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε αλλοδαπή…

17 Δεκεμβρίου 2023

Το παρήγορο τραύμα

Της Λίνας Θωμά Δέσποινα Λάππα - Κόντου, Κοίτα Ξημερώνει, εκδ. Γράφημα, Θεσσαλονίκη 2023, σελ. 526…

17 Δεκεμβρίου 2023

Επιστροφή στις νίκες θέλει απέναντι στον Σαρακηνό ο Ολυμπιακός

Την περασμένη Τετάρτη ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε την  πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της…

17 Δεκεμβρίου 2023

Η διαχρονική γοητεία της Αθήνας

Του Αχιλλέα Παπαρσένου* Βιβλίο: Athens, City of Wisdom Συγγραφέας: Bruce Clark Εκδ. Pegasus Books, 2022,…

17 Δεκεμβρίου 2023

Βιβλία με επιστημονικό ενδιαφέρον – «Είμαστε ο εγκέφαλός μας» και «Ελευθερία και Υγεία»

Του Μηνά Χαραλαμπίδη, βιολόγου Είμαστε ο εγκέφαλός μας - Από τη μήτρα στη νόσο Αλτσχάιμερ,…

17 Δεκεμβρίου 2023