Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη θυμάτων Τεμπών στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Ιωνίας

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας πραγματοποιήθηκε χθες έξω από τον κοινό προαύλιο χώρο των σχολείων από τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Μαγνησίας, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων, αλλά και τον Σύλλογο γονέων του σχολείου, αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Η κ. Ευαγγελία Βούλγαρη, διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, ανέφερε στην «Θ» πως η δράση αυτή, την συμβολική ημέρα της μνήμης των θυμάτων των Τεμπών, υλοποιήθηκε από τους Συλλόγους Διδασκόντων των δύο σχολείων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Μαγνησίας με σκοπό τα παιδιά να λάβουν το μήνυμα της ευαισθητοποίησης τέτοιων δράσεων για το ευρύτερο καλό της κοινωνίας, μήνυμα το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, τα δύο σχολεία προσπαθούν καθημερινά να περάσουν στα παιδιά.
Όπως ανέφερε στη «Θ» η Δέσποινα Λουκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Μαγνησίας, η χθεσινή έβδομη συνεχόμενη ετήσια εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται στα δύο σχολεία, συνδυάστηκε με την ημέρα μνήμης του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και είναι αφιερωμένη στα θύματα αυτού, καθώς, όπως ανέφερε, τις μαύρες εκείνες ημέρες για την ελληνική κοινωνία, υπήρχε μεγάλη ανάγκη για αίμα, το οποίο θα δινόταν στους επιζώντες.
Σύμφωνα με την ίδια, η προσέλευση στην Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας, η οποία είχε σταθμεύσει έξω από την κεντρική είσοδο του σχολικού συγκροτήματος ήταν πολύ ικανοποιητική. Παρόλο που τα παιδιά δεν μπορούν να δωρίσουν αίμα λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, συνέδραμαν στην προσπάθεια οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στα δύο σχολεία, αλλά και παλαιότεροι μαθητές που ενημερώθηκαν για την δράση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος, της χθεσινής δράσης προηγήθηκαν ενημερώσεις σε τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, στις οποίες οι μαθητές έλαβαν γνώση για τους λόγους για τους οποίους κάποιος μπορεί να επιθυμεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης, την σπουδαιότητα του εθελοντισμού, αλλά και την κουλτούρα του.
Κλείνοντας, η κ. Λουκάκη τόνισε πως η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία σπουδαία πράξη, καθώς πρόκειται για διάσωση ανθρώπινων ζωών δίνοντάς τους αίμα, ενώ μέσα από αυτή, καλλιεργείται η κουλτούρα του εθελοντισμού στα παιδιά, ώστε να μπορέσουν αργότερα στην ζωή τους να ευαισθητοποιηθούν για τα κοινωνικά ζητήματα και το κοινό καλό.
«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η μέγιστη πράξη αλληλεγγύης που μπορούν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους. Είναι τεράστια η ηθική ικανοποίηση, να ξέρεις ότι κάποιος δίπλα σου περπατά, γιατί εσύ κάποια στιγμή του χάρισες αυτή τη δυνατότητα δίνοντάς του αίμα. Είναι όμως και κάτι που το κάνεις για τον εαυτό σου, για να τον διατηρείς υγιή και να τον ανανεώνεις. Είναι πολλά τα οφέλη και για το κάθε άτομα ξεχωριστά, και για την κοινωνία σαν σύνολο, τόνισε.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το