Τοπικά

Έσβησε κεράκια για 100 χρόνια ζωής

tzioti2

Τα εκατό της χρόνια  έκλεισε στις 4 Φεβρουαρίου η Σκοπελίτισσα Μάχη Τζώτη. Παιδιά εγγόνια, δισέγγονα, συγγενείς και φίλοι γιόρτασαν μαζί της και της ευχήθηκαν να τα χιλιάσει.

tzioti1

Η κ. Μάχη όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του efimerida-sporades.blogspot.gr, ήταν στα κέφια της, τραγούδησε αποκριάτικα τραγούδια, μίλησε μέσω skype με εγγόνια και συγγενείς στην Αθήνα και την Αμερική και αφού έσβησε τα κεράκια με τη μία, σαν τα 100 χρόνια που πέρασαν, συμμετείχε στο γλέντι ακούραστη.

tzioti4

Ο εγγονός της Γιώργος Τζώτης γράφει:

“Η γιαγιά μου, το Μαχάκη Τζώτη…μεγαλώσαμε καθώς μας στόλιζε καθημερινά με ευχές, στιχάκια και τραγούδια. Το καλοκαίρι μας κέρναγε δροσερή βυσσινάδα, το χειμώνα ζεστό αμυγαλόζουμο και να οι κρεμμυδόπιτες, να οι φουσκόπιτες να τα κεράσματα…όλα συνοδευόμενα από έμμετρο λόγο “τον παλιό” και απαγγελία ηθοποιού. Όταν με τα χρόνια κάποια εγγόνια της φύγαμε από το νησί, ο ερχομός μας, της ήτανε γιορτή. Κατέβαινε τα απότομα στενά σκαλάκια της γειτονιάς να μας υποδεχτεί στο δρόμο, τραγουδώντας “που ήσουν φως των οφθαλμών μου, χαρά της λογικής μους…”

tzioti3

Απέδειξε χθες πως παραμένει η ψυχή της παρέας, ξεκινώντας πρώτη το τραγούδι, σέρνοντας πρώτη το χορό!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το