Ελλάδα

«Έσβησε» εν πτήσει μετά από Οδύσσεια 30 ωρών

ελικόπτερο

Τραγικό τέλος είχε 58χρονος από την Πάρο που χρειαζόταν άμεση μεταφορά σε εξοπλισμένο νοσοκομείο, καθώς μέχρι να γίνει σαφής η κατάστασή του και να αποφασιστεί η μεταφορά αποδείχθηκε ότι ήταν αργά. Οι συγγενείς του παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στη Σύρο με το νεκρό, καθώς δεν υπάρχουν οι αναγκαίες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, παρότι έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Ο άτυχος 58χρονος παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το newsit, και οι οικείοι του τον μετέφεραν το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας της Πάρου.

Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να διακομιστεί άμεσα στη Σύρο, που διαθέτει μεγαλύτερες υποδομές Υγείας, αλλά από το νοσοκομείο της Σύρου ζήτησαν αναλυτικότερες διαγνωστικές εξετάσεις πριν εγκριθεί η μεταφορά.

Με την υγεία του 58χρονου να επιδεινώνεται και τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ των δύο νοσοκομείων, κατέστη τελικά σαφές τα ξημερώματα της Τρίτης ότι ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν στην Πάρο περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Στις 06.00 το πρωί ο ασθενής παρελήφθη με πλωτό μέσο και μεταφέρθηκε στη Σύρο, όπου και έγινε άμεσα σαφές ότι επιβάλλεται η νοσηλεία του σε εντατική μονάδα νοσοκομείου της Αθήνας.

Ακολούθησε η προσπάθεια των γιατρών του νοσοκομείου της Σύρου να βρουν σε ποιο νοσοκομείο της πρωτεύουσας θα μεταφερθεί και το απόγευμα της Τρίτης ελικόπτερο παρέλαβε τον ασθενή με προορισμό νοσοκομείο της Αθήνας.

Οπως αποδείχθηκε ωστόσο ήταν πλέον αργά, καθώς λίγο μετά την απογείωση του ελικοπτέρου ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε εν πτήσει.

Το ελικόπτερο επέστρεψε στη Σύρο όπου και άφησε τον νεκρό άνδρα, αλλά αν και η δική του Οδύσσεια είχε τελειώσει, δεν ίσχυε το ίδιο και για τους συγγενείς του που τον είχαν συνοδεύσει ως εκεί.

Η έλλειψη τακτικών ακτοπλοϊκών συνδέσεων μεταξύ της Ερμούπολης της Σύρου, διοικητικής πρωτεύουσας των Κυκλάδων, με τα άλλα νησιά, άφησε «παγιδευμένους» τους οικείους του νεκρού, χωρίς τη δυνατότητα να τον μεταφέρουν άμεσα στην Πάρο, προκειμένου να φροντίσουν για την ταφή του…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το