Τοπικά

Εσωτερικός πόλεμος στη ΒΙΣ μεταξύ των εργαζομένων

ΠΑΝΟ-ΒΙΣ

Εσωτερικός πόλεμος ξέσπασε στη ΒΙΣ με το σωματείο να καταγγέλει εργαζόμενους ότι έπαιξαν το παιχνίδι της εργοδοσίας, ενώ ανακοινώνει ότι θα κινηθεί δικαστικά για την ανάκληση των απολύσεων.

«Μετά από 56 ημέρες απεργίας, με αίτημα την υπεράσπιση του εργασιακού δικαιώματος οκτώ απολυμένων συναδέλφων μας (και άλλων 23, που επίκειται να απολυθούν, με τη χρήση του 5%), κάποιοι «έκριναν» ότι αυτό το δικαίωμα έπρεπε να σταματήσουμε να το διεκδικούμε.

Το γεγονός ότι από …σύμπτωση την ίδια άποψη έχει και ο εργοδότης κ. Φιλίππου που τους απέλυσε, δεν είχε, μάλλον, και πολλή σημασία, όπως προέκυψε από το αποτέλεσμα της σημερινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, που συγκλήθηκε κάτω από την πίεση (συλλογή υπογραφών) άλλων συναδέλφων που ήθελαν η απεργία να σταματήσει!

 Σεβόμαστε και το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης (επί 152 ψηφισάντων, 80 ψήφισαν υπέρ της λήξης της απεργίας και 69 υπέρ της συνέχισης, ενώ υπήρξαν και τρία «λευκά») και το δικαίωμα των συναδέλφων να προτάξουν το δικό τους βιοτικό δικαίωμα από την επιβίωση των απολυμένων.

 Σαν Σωματείο, θα εκτελέσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Όμως, στέλνουμε το μήνυμα τόσο στον  εργοδότη όσο και σ’ αυτούς που «έπαιξαν το παιχνίδι του», ότι ο ωμός τρόπος που διάλεξε για να διαφυλάξει τα κέρδη του, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί από την πλευρά μας.

 Χαιρετίζουμε τον μεγαλειώδη αγώνα που δόθηκε, αλλά, που δυστυχώς δεν πέτυχε τον σκοπό του, την άμεση δηλαδή επαναπρόσληψη των οκτώ συναδέλφων μας.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι, πλέον, θα δώσουμε τον αγώνα δικαστικώς, και ότι θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις μας στο πλάϊ τους.

Για μας το θέμα δεν έκλεισε, αντιθέτως, τώρα ..ανοίγει», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το