Τοπικά

Έσοδα 18 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 3 εκατ. ευρώ το 2019 για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και την ΕΒΟΛ

Ρεκόρ τζίρου πέτυχε το 2019 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου και η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, καθώς τα έσοδα ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν υπήρξε κανένας δανεισμός», όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου και της ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Πρίντζος ανέφερε πως στις 27 Αυγούστου, στην ετήσια γενική συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της ΕΒΟΛ, με ομόφωνη απόφαση ψηφίστηκαν ο ισολογισμός, οι οικονομικές καταστάσεις του έτους 2019 αλλά και ο προϋπολογισμός του 2020. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ιδρύθηκε το 1926 και στα 94 χρόνια λειτουργίας του, η καλύτερη χρονιά ήταν το 2019, καθώς σημειώθηκε ρεκόρ τζίρου άνω των 18.000.000 ευρώ, καταγράφηκαν κέρδη πάνω από 3.000.000 ευρώ, μηδενικά χρέη και δανεισμός, ενώ η ρευστότητα υπήρξε πολύ σημαντική.
Αναφερόμενος στο 2020 τόνισε πως, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, ο Συνεταιρισμός θα συνεχίσει να παρουσιάζει θετικό πρόσημο, αλλά όχι του ίδιου επιπέδου με το 2019.

Νέα προϊόντα για παιδιά
Για την πορεία των προϊόντων ο κ. Πρίντζος επισήμανε πως το συνεταιριστικό γάλα των 16 ημερών που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2018 σημειώνει ιδιαίτερα καλές πωλήσεις και συμπλήρωσε ότι πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν επίσης στην αγορά τρία-τέσσερα προϊόντα για τα παιδιά, όπως παιδικές κρέμες.
«Το δίκτυο των αγορών μας επεκτείνεται στην Πελοπόννησο, τον Ιούνιο» υπογράμμισε ο κ. Πρίντζος.

Άρχισαν οι συνδέσεις των φωτοβολταϊκών
Ο πρόεδρος του ΑΟΣ Βόλου κ. Πρίντζος αναφέρθηκε και στη μεγάλη επένδυση του Συνεταιρισμού και της ΕΒΟΛ που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και αφορά τα φωτοβολταϊκά πάρκα. «Είναι μια επένδυση της τάξεως των 30.000.000 ευρώ προς το παρόν με προοπτική να φθάσει τις 55.000.000 ευρώ» είπε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού και συμπλήρωσε ότι η επένδυση αυτή θα βοηθήσει οικονομικά 300 οικογένειες αγροτών οι οποίοι συμμετέχουν σε τρεις ενεργειακές κοινότητες που δημιουργήθηκαν από τον ΑΟΣ Βόλου και περιλαμβάνουν μέλη και εργαζόμενους του ΑΟΣ.

Ήδη άρχισαν να συνδέονται τα πρώτα φωτοβολταϊκά πάρκα που είναι έτοιμα και με ισχύ δέκα μεγαβάτ. Εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η σύνδεση των δέκα πρώτων φωτοβολταϊκών πάρκων, ενώ μέχρι το Μάιο του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση και των 54 φωτοβολταϊκών έργων με ένα μεγαβάτ το κάθε έργο στις περιοχές του Βόλου και του Ρήγα Φεραίου. Σε αυτή την επένδυση ο ΑΟΣ Βόλου συμμετέχει με ποσοστό 20% για την κάθε ενεργειακή κοινότητα, που σημαίνει ότι θα έχει ένα σημαντικό ετήσιο εισόδημα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το