Ελλάδα

Ερυθρός Σταυρός: Συνεχίζεται ο σάλος για το γλέντι – Τα βέλη της αντιπολίτευσης και οι απαντήσεις

Δεν λένε να σταματήσουν οι αντιδράσεις για το χριστουγεννιάτικο γλέντι που στήθηκε νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», με τη συμμετοχή της διοικήτριας και μερίδας εργαζόμενων.

Την ώρα που η πρόεδρος των εργαζόμενων ανέφερε στο OPEN πως κάτι τέτοιο γίνεται κάθε χρόνο, σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ για το περιστατικό, ενώ η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης, ζητώντας την αποπομπή της διοικήτριας.

Η απάντηση προέδρου εργαζόμενων και Παγώνη

Αρχικά, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο OPEN, απάντησε πως «η γιορτή αυτή γινόταν κάθε χρόνο στο νοσοκομείο μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης. Προφανώς ήταν άστοχη η κίνηση όσον αφορά τον χώρο. Δεν είχε καμία σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ο χώρος που γινόταν η γιορτή. Δεν ξέρω γιατί πέρασε εκείνη τη στιγμή αυτό το φορείο με αυτόν τον χώρο ενώ έπρεπε να πάει από διαφορετικό. Θεωρώ πως σωστά γίνεται η ΕΔΕ, σωστά έκανε ο υπουργός να διευκρινιστεί η ιστορία γιατί έγινε και πώς πέρασε το φορείο από τον χώρο αυτό. Μια γιορτή για το προσωπικό του νοσοκομείου, σε έναν άλλο χώρο, δεν θα ήταν κακό. Το προσωπικό αυτό προσφέρει εδώ και 2.5 χρόνια, όπως και κάθε νοσοκομείο, έβαλε πλάτη, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και πέρασαν από κει πάρα πολύ ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν. Γιατί η ιστορία αυτή έφτασε σε αυτό το σημείο, αυτό θα δείξει η ΕΔΕ και ο καθένας μπορεί να κρίνει και μιλάει».

«Η κυρία που ήταν στο φορείο ζήτησε να λάβει μέρος στη γιορτή»

Με τη σειρά της η Βούλα Γεωργάκη ανέφερε τα εξής: «Με λύπη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουν αυτή την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό προς τους εργαζόμενους που όλα τα χρόνια στήνουν πλάτη. Δεν είναι τα πράγματα έτσι. 18 χρόνια που είμαι πρόεδρος και 35 χρόνια υπάλληλος στο νοσοκομείο, κάθε χρόνια διεξάγεται η γιορτή αυτή μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, λέγοντας τα κάλαντα. Κατά τις 2 που τελειώνει η γιορτή, ζήτησαν οι εργαζόμενοι δύο τραγούδια να χορέψουν και χορέψαμε και εμείς. Όσον αφορά το φορείο, η κυρία ζήτησε να περάσει για να λάβει μέρος και να ακούσει τα κάλαντα. Επίσης, ο χώρος που έγινε είναι στις διοικητικές υπηρεσίες και δεν έχει καμία σχέση με την εφημερία. Δεν είχε εφημερία, ήταν νεκρή ημέρα.

«Ήταν στημένο όλο αυτό»
Σε ερώτηση εάν η ίδια γιορτή γινόταν και επί της θητείας του Παύλου Πολάκη, που δημοσιοποίησε τις εικόνες, στο υπουργείο Υγείας, η κυρία Γεωργάκη απαντά: «Μάλιστα, είχαμε όλα τα χρόνια τη συγκεκριμένη εορτή αλλά δεν καταγράφανε όλοι οι καλοθελητές βίντεο και εικόνες. Ή και αν καταγράφανε, δεν τις έδιναν. Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έγινε η ανανέωση της διοικήτριας χτες. Και η προσωπική μου θέση είναι πως επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι υπέστησαν 202 ΕΔΕ, πήγαν στα δικαστήρια 40 άνθρωποι, εγώ πήγα στα δικαστήρια ως απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας». «Ήταν στημένο όλο αυτό και δεν υπάρχει καμία καταγγελία από ασθενή», επισήμανε.

Πολάκης: Γιατί η διοικήτρια παραμένει στη θέση της;
Σημειώνεται πως ο Παύλος Πολάκης επανήλθε και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση. «Ας μας εξηγήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, για ποιόν λόγο η κ. Ταβιανάτου είναι ακόμα στη θέση της; Τι περιμένει να δείξει η ΕΔΕ; Αν τα πήγαινε καλά τα βήματα;», σχολιάζει στην ανακοίνωσή του ζητώντας την απομάκρυνσή της.

Αναλυτικά, ο κ. Πολάκης αναφέρει τα εξής:

Όλη η Ελλάδα θαύμασε το βίντεο με τους χορούς και τα γλέντια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο” εν μέσω εφημερίας και με τα φορεία να περνούν με ασθενείς, μέσα από την αυτοσχέδια πίστα και μπροστά από χορευτές και όργανα.
Για μια ακόμα φορά οι άριστοι του Κ. Μητσοτάκη απέδειξαν ότι δεν έχουν καμιά ενσυναίσθηση, μιας και το χορό έσερνε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ταβιανάτου.

Η κ. Ταβιανάτου δεν είναι τυχαία, αντιθέτως αποτελεί μια καθαρά κομματική επιλογή. Μπορεί μα μην διαθέτει τα τυπικά προσόντα για Διοικήτρια, μιας και πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας με πτυχίο κοινωνιολογίας από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, διαθέτει, όμως, όλες εκείνες τις δεξιότητες που χαρακτηρίζουν τους άριστους του Κ. Μητσοτάκη.

Να θυμίσουμε δεν είναι η πρώτη θητεία της κ. Ταβιανάτου ως Διοικήτρια, καθώς το 2014 είχε διοριστεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη, Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Το Φεβρουάριο του 2022, η εφημερίδα “Δημοκρατία” σε δημοσίευμα της κατήγγειλε ότι στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, μιας και δεν είχε οριστεί Αναπληρωτής Διοικητής αλλά ούτε είχε συγκροτηθεί το ΔΣ, η κ. Ταβιανάτου έκανε ότι ήθελε, έχοντας και τη στήριξη του σωματείου εργαζομένων μέσα από τη συνεργασία των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ που πρόκεινται στον Ανδρέα Λοβέρδο και μιας μερίδας συνδικαλιστών της Ν.Δ.

Το αποτέλεσμα ήταν να στηθεί στο νοσοκομείο ένα ατελείωτο πάρτι απευθείας αναθέσεων και πελατειακών μετακινήσεων τις οποίες είχε καταγγείλει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Χαρακτηριστική στιγμή της κ. Ταβιανάτου, υπήρξε διαγωνισμός για την καθαριότητα, στην προκήρυξη του οποίου είχε μπει ως προαπαιτούμενο, η εταιρία που θα αναλάβει το έργο να έχει πιστοποίηση για την τήρηση του συστήματος διαχείρισης οδικής ασφάλειας!

Για τις δίχως άλλο ανεκτίμητες υπηρεσίες της στο καθεστώς Μητσοτάκη, η κ. Ταβιανάτου ανταμείβεται μάλιστα με εξάμηνη παράταση της θητείας της (απόφαση 13/12/2024).

Για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, η ΕΔΕ που διατάχθηκε είναι επιβεβλημένη, η Διοικήτρια, όμως, θα έπρεπε από χθες να έχει πάει σπίτι της.

Ας μας εξηγήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, για ποιόν λόγο η κ. Ταβιανάτου είναι ακόμα στη θέση της; Τι περιμένει να δείξει η ΕΔΕ; Αν τα πήγαινε καλά τα βήματα;

Φοβάται κάτι ο κ. Υπουργός και δεν προχωρά στο αυτονόητο ή δεν αποφασίζει μόνος του;

Είναι σίγουρο ότι το σύστημα Μητσοτάκη, όπως έκανε και με άλλους εκλεκτούς του (π.χ. κ. Νικολάου), θα υπερασπιστεί όσο μπορεί την κ. Ταβιανάτου.

Είναι επίσης σίγουρο ότι η κυρία αυτή, δεν μπορεί να σταθεί πλέον στη θέση της.

ΥΓ. Μήπως ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να σχολιάσει τις επιδόσεις των υπόλοιπων χορευτών;».

Αιχμές Μόσιαλου
Την ίδια στιγμή και ο Ηλίας Μόσιαλος, άφησε αιχμές για τον τρόπο επιλογής των διοικητών νοσοκομείων. Ειδικότερα στην τοποθέτησή του αναφέρει «η φωτογραφία είναι από κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας με τη διοικήτρια να χορεύει ενώ πίσω ακριβώς περνούσαν φορεία με ασθενείς. Διατάχθηκε, σωστά, άμεσα ΕΔΕ. Υπάρχει, όμως, θέμα με τις επιλογές διοικητών στα νοσοκομεία. Σε λίγους μήνες θα γίνει αξιολόγηση των διοικητών και επιλογή των διοικήσεων με νέα κριτήρια. Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές. Γιατί στο ΕΣΥ χρειαζόμαστε τους καλύτερους που μαζί με καλούς γιατρούς και νοσηλευτές να μπορούν να προστατεύσουν την υγεία μας» και προσθέτει «όμως, στο ΕΣΥ δεν υπάρχει πρόβλημα μόνο με τις διοικήσεις. Το σημερινό σύστημα υγείας έχει, προ πολλού, εξαντλήσει τις δυνατότητές του. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές σημερινές και μελλοντικές μας ανάγκες, που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και φροντίδας σε όλους, και όχι μόνο σε όσους έχουν τη δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας ήταν προεκλογικά κεντρική προτεραιότητα των τριών μεγαλύτερων κοινοβουλευτικά κομμάτων. Είναι ακόμη;».

Η ανακοίνωση για την ΕΔΕ
«Από την 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1. Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

2. Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.-»

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το