Ελλάδα

ΕΡΤ: Μεγάλο συλλαλητήριο για τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ

ΕΡΤ αρχείο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συμμετοχής και στήριξης του συλλαλητηρίου πoυ γίνεται σήμερα Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο, με αφορμή τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ. Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις των εργαζόμενων της ελεύθερης – αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, που συμμετείχαν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

To Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

“Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013: Ξημερώματα, ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ, έξι μήνες μετά το «μαύρο», εισβάλουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καταδιώκοντας τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και συλλαμβάνοντας συνδικαλιστές. Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014: Η πινακίδα «ΝΕΡΙΤ» στην κορυφή του Ραδιομεγάρου δεν μπορεί με τίποτα να καλύψει το τεράστιο κενό πραγματικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, που εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, από την πρώτη στιγμή που επιχειρήθηκε να επιβληθεί το «μαύρο», επαναλαμβάνει αταλάντευτα την απαίτησή του για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, ώστε η χώρα να αποκτήσει ξανά πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στηρίζει τον αγώνα των εργαζoμένων της, για αντικειμενική και ελεύθερη ενημέρωση στην Αθήνα (ertopen), στην ΕΡΤ3 και σε όλους τους Περιφερειακούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Και καλεί όλους τους συναδέλφους με τη φυσική τους παρουσία και με την επαγγελματική ευσυνειδησία τους να δυναμώσουν το συλλαλητήριο που οργανώνεται, ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ, αύριο Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., έξω από το Ραδιομέγαρο. Ο αγώνας για επαναλειτουργία της ΕΡΤ τώρα είναι αγώνας για την ενημέρωση, αγώνας για όλο το δημοσιογραφικό κλάδο”.

Αναλυτικά στο www.enet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το