Ελλάδα

ΕΡΤ: Αδικαιολόγητο το ντου των εκπαιδευτικών, προβάλλαμε κανονικά την πορεία τους την Παρασκευή

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την εισβολή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο στούντιο την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, η ΕΡΤ.
Οπως υποστηρίζει προέβαλλαν ζωντανά την πορεία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή και στο δελτίο βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:
Η ΕΡΤ, η ελληνική δημόσια τηλεόραση, από δημοκρατικό καθήκον και από καθήκον ελεύθερης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, προβάλλει πάντοτε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις τους. Η ΕΡΤ πρόβαλε στις 11.1.2019, ζωντανά, την πορεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τα Προπύλαια, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 πρόβαλε βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους και ρεπορτάζ από την πορεία τους. Το ίδιο βίντεο προβλήθηκε και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ 2 και της ΕΡΤ 3.

Σήμερα, κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ εισέβαλε ομάδα εκπαιδευτικών με σκοπό να καταλάβει το στούντιο και να διακόψει το δελτίο ειδήσεων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά την ελεύθερη δημόσια τηλεόραση και απέτρεψαν την εισβολή αυτή.
Η ΕΡΤ τους διέθεσε άλλο χώρο από τον οποίο διατύπωσαν όσα είχαν να πουν, τα οποία και προβλήθηκαν ζωντανά, όπως και η διαδήλωσή τους στα Προπύλαια την Παρασκευή το μεσημέρι. Μετά από αυτό οι εισβολείς έφυγαν.

Η εισβολή ήταν απολύτως αδικαιολόγητη. Μπορούσε να είναι πλήγμα για την δημόσια τηλεόραση και την ΕΡΤ και δεν προσέθεσε απολύτως τίποτε στην ενημέρωση για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.
Η διοίκηση της ΕΡΤ συγχαίρει τους εργαζόμενούς της, που, όπως και σε άλλες μαύρες εποχές, υπερασπίσθηκαν το κύρος και την τιμή της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών εισέβαλε στο πλατό της ΕΡΤ την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Η προβολή του διεκόπη και μισή ώρα αργότερα, όταν συνεχίστηκε η μετάδοση, οι εκπαιδευτικοί live υποστήριξαν ότι εισέβαλαν καθώς χθες η ΕΡΤ δεν προέβαλε στο δελτίο την πορεία που είχαν κάνει το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας αλλά και την επίθεση που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ.

Πηγή:  iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το