Τοπικά

Ερώτηση Χρ.Μπουκώρου για την επιδότηση εισροών-εκροών στους πρατηριούχους

«Περίπου 140 πρατηριούχοι της Μαγνησίας και 4.500 ολόκληρης της χώρας περιμένουν περισσότερο από δύο χρόνια την καταβολή της επιδότησης για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών, που είναι το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας. Οι διαμαρτυρίες του κλάδου είναι έντονες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος που κατέθεσε χθες μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Στην επίκαιρη ερώτηση τονίζονται τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Ενώ η κυβέρνησή σας είχε κάνει σημαία προεκλογικά και μετεκλογικά την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, ακυρώνει όλες τις σχετικές δράσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εγκατάστασης του συστήματος εισροών –εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2014 περίπου 4.500 πρατηριούχοι περιμένουν για περισσότερο από δυόμιση χρόνια την καταβολή της επιδότησης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Κάθε πρατηριούχος δικαιούται να λάβει ποσό επιδότησης 5.000 – 6.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος των φακέλων έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ποσά απολύτως απαραίτητα για τη ρευστότητα και την επιβίωση των συγκεκριμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το κόστος για την εγκατάσταση του συστήματος στα πρατήρια υγρών καυσίμων προέρχεται από δανεισμό με τις ανάλογες επιβαρύνσεις.
Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επέκταση του συστήματος εισροών -εκροών σε ολόκληρη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων (εταιρείες, διυλιστήρια κ.τ.λ) ακυρώνει στην πράξη την πρώτη ουσιαστική και εκτεταμένη δράση της προηγούμενης κυβέρνησης κατά της λαθρεμπορίας.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση ζητά από τους Έλληνες πρατηριούχους να υποβληθούν σε νέα έξοδα με την πιστοποίηση ογκομέτρησης των δεξαμενών.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Γιατί δεν έχει καταβληθεί η επιδότηση στους περίπου 4.500 ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων;
2)Πότε πρόκειται να πληρωθούν οι πρατηριούχοι; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός από το Υπουργείο σας;» καταλήγει η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το