Τοπικά

Eρώτηση Χρ.Μπουκώρου για τη γραμμή του ΟΣΕ Βόλου- Λάρισας

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, στην οποία αναφέρει πως η γραμμή σύνδεσης του ΟΣΕ Βόλου- Λάρισας βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση, ζητά να ενημερωθεί για την πορεία του έργου της ηλεκτροκίνησης
Στην ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρονται:
«Τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Μαγνησίας αλλά και της Λάρισας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με το συγκεκριμένο δρομολόγιο, είναι καθημερινά. Οι αμαξοστοιχίες, όπως και το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι παλαιά με αποτέλεσμα να μην επαρκούν για την εξυπηρέτηση των επιβατών και να περιορίζονται αναγκαστικά τα δρομολόγια. Οι διαμαρτυρίες των επιβατών είναι συχνές, καθώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ΟΣΕ χωλαίνουν ως προς την ποιότητα και την ταχύτητα εξυπηρέτησης. Οι επιβάτες που κινούνται ανάμεσα στις δύο θεσσαλικές πόλεις δικαιολογημένα αγανακτούν, με αποτέλεσμα σταδιακά να εγκαταλείπουν το τρένο ως επιλογή τους. Εξάλλου, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των δρομολογίων επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των επιβατών, καθώς με τη σειρά τους καθυστερούν στις εργασίες τους. Είναι εμφανές ότι η καθυστέρηση του έργου της ηλεκτροκίνησης κρατά το τοπικό δίκτυο σε αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Πώς θα ανατρέψετε την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη γραμμή σύνδεσης του ΟΣΕ Βόλου – Λάρισας;
2) Προτίθεστε να ενισχύσετε το συγκεκριμένο δρομολόγιο με καινούργιες αμαξοστοιχίες;
3) Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης μεταξύ των δύο θεσσαλικών πόλεων;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το