Τοπικά

Ερώτηση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την αποσυμφόρηση των Φυλακών Νέων Βόλου

Την αποσυμφόρηση του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων (ΕΚΚΝ) Βόλου, στο οποίο αυτή τη στιγμή κρατούνται 116 αλλοδαποί ηλικίας 19 ως 25 χρόνων ενώ οι προβλεπόμενες θέσεις κράτησης είναι μόλις 54, ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο Βουλευτής επεσήμανε πως η διατήρηση του πληθυσμού του σωφρονιστικού καταστήματος στις προβλεπόμενες θέσεις θα βοηθήσει στην αποφυγή περιστατικών βίας και δυσλειτουργίας που προκαλεί ο συνωστισμός κρατουμένων.

Αναλυτικά η Ερώτηση:
“Στην περιοχή της Μαγνησίας λειτουργούν δύο σωφρονιστικά καταστήματα, το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου (ΕΚΚΝ) και το Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Κασσαβέτειας (ΑΣΚΑ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ).
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης (16 Οκτωβρίου), τα οποία δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου κρατούνται 116 αλλοδαποί ηλικίας 19 ως 25 χρόνων.
Ωστόσο, οι προβλεπόμενες θέσεις κράτησης για το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου είναι μόλις 54, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή στη φυλακή βρίσκονται σχεδόν υπερδιπλάσιοι κρατούμενοι.
Επιπρόσθετα, τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας περιστατικά βίας μεταξύ των κρατουμένων στις φυλακές νέων του Βόλου. Μάλιστα, εξαιτίας της συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, ένας κρατούμενος μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Παρόμοια περιστατικά βίας στις φυλακές νέων του Βόλου έχουν συμβεί και στο παρελθόν, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία, από τη στιγμή μάλιστα που το σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκεται εντός του αστικού ιστού.
Επειδή, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου κρατούνται 116 αλλοδαποί, ενώ οι θέσεις κράτησης είναι μόλις 54.
Επειδή, τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας περιστατικά βίας μεταξύ των κρατουμένων.
Επειδή, περιστατικά βίας στις φυλακές νέων του Βόλου έχουν συμβεί και στο παρελθόν.
Επειδή, το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου βρίσκεται εντός του αστικού ιστού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πως προτίθεται να παρέμβει για να αποσυμφορήσει σε πληθυσμό το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου και να διατηρήσει τον αριθμό του στις προβλεπόμενες θέσεις, ώστε να αποφεύγονται τα περιστατικά βίας και η δυσλειτουργία που προκαλεί ο συνωστισμός κρατουμένων;”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το