Κόσμος

Ερντογάν: Οι 8 πήγαν να με σκοτώσουν αλλά για τους 2 Ελληνες ξεσηκώθηκε η Δύση

Σφοδρή επίθεση κατά των Ευρωπαίων που στην Βάρνα τον πίεσαν να απελευθερώσει του δύο Ελληνες στρατιωτικούς εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, συνδέοντάς τους, εμμέσως, με τους «8» Τούρκους αξιωματικούς.
Από τα Αντιόχεια, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο Ερντογάν, φορώντας μάλιστα στολή παραλλαγής, αναφέρθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και υποστήριξε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα τους παραδώσει. «Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει πει ότι «σε 10 – 15 μέρες θα το κανονίσω». Πέρασαν μήνες και χρόνια και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν».

Ο Ερντογάν θέλησε να φέρει σε αντίστιξη τους «8» με τους Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.
«Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν «είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς»» είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχθηκε στη Βάρνα από τους Ευρωπαίους ηγέτες και κατέληξε:

«Λυπάμαι, είμαστε κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».

Πηγή φωτογραφιών: Twitter/EPA/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE
Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το