Τοπικά

Εργατικό ατύχημα στον Αλμυρό – Καταγγελίες από τη ΔΑΣ για εγκληματική στάση της Δημοτικής Αρχής

Εργατικό  ατύχημα σημειώθηκε στην  Υπηρεσία Καθαριότητας του  Δήμου Αλμυρού  και τραυματίστηκε η εργαζόμενη Ελένης  Τσέλιου (συνοδός απορριμματοφόρου) με τη ΔΑΣ να καταγγέλλει οτι η Δημοτική Αρχή Αλμυρού, με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, έκαναν «γαργάρα» το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα και δεν ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγο.  Το περιστατικό συνέβη πριν δέκα μέρες, Δευτέρα 9 Μάρτη, όταν το δεξί χέρι της εργαζομένης  πιάστηκε μεταξύ δαγκάνας και κάδου, με συνέπεια τον ακρωτηριασμό του δείκτη του δεξιού χεριού της. Η εργαζόμενη φορούσε γάντια αξίας 1 ευρώ, καθώς τα Μέσα Ατομικής Προστασίας είναι «άγνωστες λέξεις» για την Δημοτική Αρχή Β. Χατζηκυριακου, δηλώνει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

“Σε πλήρη στοίχιση με την κυβέρνηση, η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί την πανδημία του κορονοϊού ώστε να συνεχίσει ανεμπόδιστα το όργιο αυθαιρεσίας στην καταστρατήγηση του ωραρίου και σε νέα χτυπήματα κατά των εργασιακών σχέσεων, την ίδια στιγμή που καταπατά προκλητικά στοιχειώδεις εργοδοτικές ευθύνες όπως αυτή της προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Από την άλλη είναι σύνηθες πλέον το προεδρείο του Συλλόγου μας να ξεπατικώνει μόνον τις ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μοιράζοντας  ανέξοδες «οδηγίες», ενώ στην πράξη κάνει κομπρεμί με τους Δημάρχους. Τούτες τις ώρες όμως, αυτές οι μεθοδεύσεις και εγκληματικές συμπεριφορές, οι απειλές από εκλεγμένους του Συλλόγου μας που είναι και επόπτες  προς εργαζόμενους για το « τι έχουν  να πάθουν αν μιλήσουν»,  αναδεικνύουν ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος, αφού πρόεδρος Θ.Σ και γραμματέας Γ.Μ του Συλλόγου μας που είναι εκλεγμένοι στην ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ –ΟΤΑ αντίστοιχα, δεν ενημέρωσαν ούτε την Ομοσπονδία ούτε την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Δεν υπάρχει ηθικό έρμα.

Η εργαζόμενη που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες κρίθηκε αναγκαίο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να μην μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ ήδη βρίσκεται στο σπίτι με αφόρητους πόνους και εκκρεμούν και άλλες εξετάσεις (ακτινογραφία κλπ).

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η , μητέρα τριών παιδιών, τρεις μέρες πριν το ατύχημα είχε αναφέρει στον επόπτη Καθαριότητας και εκλεγμένο του Συλλόγου μας,  την εντατικοποίηση της δουλειάς για  τους συναδέλφους, την επικινδυνότητα λόγω έλλειψης των αναγκαίων  ΜΑΠ,  καθώς και μια σειρά σοβαρές «παρατυπίες», ως προς τα ωράρια, τις χτυπημένες κάρτες και τις βάρδιες των εργαζομένων  που εκθέτουν πολύ σοβαρά τους εμπλεκόμενους υπεύθυνους.

Τούτη την ώρα στην καθαριότητα του Δήμου  Αλμυρού έχουν απομείνει να εργάζονται  περίπου 20 συνάδελφοι σε ένα μεγάλο σε έκταση και σε ανάγκες Δήμο, δίχως τα ελάχιστα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες  κλπ).”

Απαιτούμε εδώ και τώρα από  τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού:

► Να βγάλει πρόγραμμα  εργασίας, επίσημο και με σφραγίδα, για όλους τους εργαζόμενους (Διοικητικούς-εργάτες,  μόνιμους, συμβασιούχους, παρατασιούχους, κλπ) που εργάζονται σε εξωτερικούς, αλλά και σε ακατάλληλους  εσωτερικούς και μη αεριζόμενους, επαρκώς, χώρους), αυτή τη δύσκολη περίοδο, με πρώτιστο καθήκον την περιφρούρηση της υγείας τους.

► Να δοθούν πάραυτα όλα τα επιβεβλημένα και αναγκαία ΜΑΠ, με παράλληλη εφαρμογή  μέτρων συνεχούς καθαριότητας και απολύμανσης, με επαρκή είδη καθαριότητας και καλής ποιότητας αντισηπτικά-απολυμαντικά.

► Να προχωρήσει στην πρόσληψη εργαζομένων που να καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου Αλμυρού, μαζί με την ταυτόχρονη μονιμοποίηση των παρατασιούχων.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το