Τοπικά

Eργασίες σήμερα στα σχολεία του Δήμου Βόλου για να λειτουργήσουν κανονικά από αύριο

Τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία του Δήμου Βόλου και για τις διανοίξεις διαδρόμων προκειμένου να έχουν πρόσβαση οι μαθητές, ξέσπασε πόλεμος μεταξύ δημοτικής αρχής και του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σαβελίδη, ενώ η αντιδήμαρχος παιδείας κ. Τοκαλή δήλωσε πως σήμερα θα ξεκινήσουν οι εργασίες σε όλα τα σχολεία.
Ο Δήμος Βόλου, ανεξήγητα επιτέθηκε χθες στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας, ο οποίος απάντησε πως δεν ασχολείται με υβριστικές ανοησίες αλλά προτρέπει τον Δήμο να κάνει τη δουλειά του και να εξασφαλίσει τις συνθήκες ασφάλειας στους μαθητές.

 

Από τον Δήμο Βόλου ανακοινώθηκε χθες ότι από τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του, θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς ήδη συνεργεία του Δήμου, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έχουν καταγράψει τις ζημιές που προκλήθηκαν από την παρατεταμένη κακοκαιρία και εργάζονται για την αποκατάστασή τους, ώστε τη Δευτέρα τα διδακτήρια να είναι πλήρως λειτουργικά».
Η Δημοτική Αρχή επιτίθεται στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Λυπούμεθα που θα δυσαρεστηθεί ο παλαιολιθικός συνδικαλιστής, κ. Σαβελίδης, αλλά τώρα θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους να εξασφαλίσει την παρουσία του στα ΜΜΕ και να κορέσει τη δίψα του για δημοσιότητα. Αν θέλει, πάντως, μέσω αυτής της δημοσιότητας να κάνει και καριέρα πολιτικού, ας φροντίσει να κάνει κάτι καλό για την πολύπαθη Παιδεία, οπότε μπορεί να τον στηρίξουμε κι εμείς. Μέχρι τότε ας γνωρίζει ότι ο Δήμος Βόλου δεν μετέχει σε τέτοια παλαιοκομματικά παιχνίδια και ασκεί στο ακέραιο τις αρμοδιότητές του, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες έναντι της κοινωνίας»
Ο κ. Σαβελίδης απάντησε πως δεν ασχολείται με υβριστικές ανοησίες , αλλά επιθυμεί να ανοίξουν με συνθήκες ασφάλειας τα σχολεία, στα οποία χθες δεν είχαν γίνει διανοίξεις διαδρόμων.
Σήμερα οι εργασίες
Σήμερα θα ξεκινήσει από το Δήμο Βόλου η διάνοιξη προσβάσεων στις εισόδους των σχολείων από μικτά συνεργεία των υπηρεσιών και ιδιωτών, ώστε οι μονάδες να λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα, με την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τοκαλή να επισημαίνει ότι θα θερμαντικά συστήματα λειτουργούν σε ποσοστό 98%. Ο Δήμος ανάμενε την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, ώστε τα χιόνια να λιώσουν σε πολλά σχολεία για να είναι ευκολότερο το έργο των μηχανημάτων. Η κ. Τοκαλή δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα γίνει διάνοιξη διαδρόμων προς αίθουσες και τουαλέτες σε όλα τα σχολεία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα συνεργεία θα προλάβουν να ανοίξουν τις μονάδες, μιας και χθες το σύνολο των μηχανημάτων εργαζόταν για τη διάνοιξη συνοικιών, όπως είπε.
Επίσης από τους διευθυντές ζητήθηκε διανομή σάκων αλατιού προκειμένου να το ρίξουν στις διαμορφωμένες προσβάσεις, το πρωί της Δευτέρας, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.
Ο αποχιονισμός θα πραγματοποιηθεί σε έκταση από την αυλόπορτα κάθε σχολικής μονάδας μέχρι και την κεντρική πόρτα εισόδου προς τις σχολικές αίθουσες.
Σημειώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις Σποράδες.

Αρχίζουν τα μαθήματα και για προσφυγόπουλα

Την Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία και σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας τονίζει πως είναι προφανές ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες εργασίες ώστε η επαναλειτουργία των σχολείων να γίνει ομαλά και με ασφάλεια των παιδιών.
Παράλληλα η ΕΛΜΕ σημειώνει πως την Δευτέρα έχει προγραμματισθεί και η έναρξη των μαθημάτων στα προσφυγόπουλα του Δημοτικού που φιλοξενούνται στην περιοχή μας.
«Μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλωσορίζουμε τους νέους μαθητές και τους ευχόμαστε καλό μάθημα. Θα είμαστε και εμείς εκεί, να τα υποδεχθούμε, στην έναρξη των μαθημάτων τους, στις 3μμ στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το