Τοπικά

Εργασίες ανακαίνισης στο αμφιθέατρο του Παγκύπριου Διδακτηρίου

Αρχίζουν οι εργασίες ανακαίνισης στο αμφιθέατρο του Παγκύπριου Διδακτηρίου, καθώς βγήκε ανάδοχος για την εργολαβία.

Το αμφιθέατρο έχει ιστορία κοντά στα 50 χρόνια και εξυπηρετεί τόσο το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, όσο και το 1ο ΓΕΛ Βόλου. Από το πέρασμα των χρόνων έχει υποστεί φθορές που τα τελευταία χρόνια ήταν εμφανείς και έπρεπε να αντιμετωπιστούν, ενώ την ίδια στιγμή καλείται να στεγάσει όλο και περισσότερες εκδηλώσεις των δύο σχολείων.
Τελικά μετά από επικοινωνία του σχολείου με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου άρχισαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση των εργασιών.
Και, όπως τόνισε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Παρασκευή Λοντρίδου, βγήκε ο ανάδοχος και αρχίζουν εργασίες που αφορούν στη βελτίωση των καθισμάτων, αλλά και στον ελαιοχρωματισμό των τοίχων και των εδράνων. Το κόστος των εργασιών ανέρχεται κοντά στις 3.000 ευρώ. Βέβαια πρέπει να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στο αμφιθέατρο, όπως στην οροφή.
Στο μεταξύ ενόψει των Χριστουγέννων το 1ο ΓΕΛ Βόλου και ειδικότερα η Γ’ Τάξη Λυκείου θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με θεατρικό και μουσικό δρώμενο. Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου που είναι και η τελευταία ημέρα πριν το κλείσιμο των σχολείων για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών.
Επίσης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει ζητήσει να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις και στο αμφιθέατρο του συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού, όπου στεγάζονται οι εκδηλώσεις τριών σχολείων με 1000 μαθητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το