Τοπικά

Έργα 5,5 εκατ. ευρώ στο Ανατολικό Πήλιο για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές από τις πλημμύρες

Έργα που αγγίζουν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ και για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες και τεχνικά δελτία αναμένεται να αρχίσουν από το υπουργείο Υποδομών στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Οι εργασίες αφορούν στην εσωτερική οδοποιία στα χωριά, στα λιμάνια, στα δίκτυα ύδρευσης, υποδομές που υπέστησαν πέρυσι μεγάλες ζημιές με τις πλημμύρες που υπήρξαν.
Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο του υπουργείου με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη. Βέβαια από τότε έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος, αρκετά χρήματα έχουν εγκριθεί, ωστόσο η έναρξη των εργασιών έχει καθυστερήσει.
Γι’ αυτό και ο Δήμος πιέζει και είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο για να αρχίσουν άμεσα τα έργα.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Απόστολος Σουλδάτος ανέφερε πως «αυτή την περίοδο αναμένουμε να αρχίσουν έργα από το υπουργείο Υποδομών, των οποίων οι μελέτες και τα τεχνικά δελτία είναι έτοιμα, όπως έχουμε ενημερωθεί. Πρόκειται για παρεμβάσεις στα λιμάνια, την οδοποιία εντός των χωριών, αλλά και τα δίκτυα ύδρευσης. Πιο συγκεκριμένα από το υπουργείο Υποδομών έχουν εγκριθεί κονδύλια αξίας 3.000.000 ευρώ για να γίνουν παρεμβάσεις στην εσωτερική οδοποιία στα χωριά, περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ για τις αποκαταστάσεις στα λιμάνια του Αη-Γιάννη, του Χορευτού, αλλά και 600.000 ευρώ για τις επιδιορθώσεις στις ζημιές των δικτύων ύδρευσης. Για αυτά τα έργα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Υποδομών κα ζητάμε να ξεκινήσουν άμεσα».

Αναφορικά με τις αποκαταστάσεις στα λιμάνια ο κ. Σουλδάτος τόνισε πως «η μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στο λιμάνι του Αη-Γιάννη, όπου πρέπει να γίνουν αποκαταστάσεις σε ένα μεγάλο τοιχίο, στην τσιμεντόστρωση, αλλά και σε τμήμα του λιμενοβραχίονα. Επίσης αποκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο λιμάνι του Χορευτού, αλλά και σε ένα τοιχίο στην παραλία των Αγίων Σαράντα. Για τις εργασίες στα λιμάνια το υπουργείο Υποδομών είχε αποστείλει ειδική ομάδα μελετητών για να καταγράψει τα ζητήματα».
Για το ζήτημα των δικτύων ύδρευσης ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι οι εργασίες ενδέχεται να αρχίσουν και εντός του τρέχοντος μηνός. Οι επιδιορθώσεις θα αφορούν όλα τα κομμάτια από την πηγή μέχρι και τις δεξαμενές.
Στο μεταξύ συνεδρίασε προχθές η Οικονομική Επιτροπή, όπου ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και ο προϋπολογισμός. Σύμφωνα με τον κ. Σουλδάτο ο προϋπολογισμός για το 2019 θα ανέρχεται στα 8.500.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το