Τοπικά

Έργα 5,3 εκατ. ευρώ σε Κάρλα, Χάνια και για τους “Ίωνες” από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.320.000,00 ευρώ προχωρούν προς υλοποίηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έργο:

– Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα εντός του μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2018 στα έργα επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλα, προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ. Το έργο προβλέπει αποκατάσταση πρανών και καθαρισμός συλλεκτήρα Σ6, ρέματος Καλαμακίου, συλλεκτήρα Σ3, χάνδακα σύνδεσης του Σίφωνα Σ1 με την τάφρο 1Τ, κατασκευή αντλιοστασίου δίπλα στο συλλεκτήρα Σ3, ενώ θα γίνει και συντήρηση των δαπέδων του εκθεσιακού κέντρου στα Κανάλια

Παράλληλα δόθηκε η έγκριση από τον κ. Κ. Αγοραστό και πραγματοποιούνται οι διαγωνισμοί για τα εξής έργα:

– Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας από τη θεομηνία της 12ης Ιανουαρίου, προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ. Οι εργασίες αφορούν τους οδικούς άξονες: α) Χάνια – Καράβωμα – Κισσός και β) Δράκεια – Χάνια.

– Ανέγερση κτιρίου Πολιτιστικής Εστίας «Ίωνες», προϋπολογισμού 820.000,00 ευρώ. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο με υπόγειο, στο οποίο θα φιλοξενούνται πολιτιστικές – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ιστορικό αρχείο, ενώ αναμένεται να αποτελέσει μια δομή πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η δουλειά που γίνεται καθημερινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρνει έργα ουσίας, έργα χρήσιμα για τον τόπο. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα ουσίας για τους ανθρώπους της Θεσσαλίας. Τα έργα αυτά πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το