Τοπικά

Έρευνα της δικαιοσύνης για τα σκουπίδια- Ελεύθεροι οι τρεις για την παρεμπόδιση εισόδου πλαστικών για καύση στην ΑΓΕΤ

Με εντολή εισαγγελέα ελεύθεροι αφέθηκαν οι κ.κ. Κολόνιας , Λημνιός και Βολιώτης, που παραπέμφθηκαν  με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και άσκησης βίας, επειδή θέλησαν να εμποδίσουν φορτηγό της ΑΓΕΤ που μετέφερε σκουπίδια για καύση στο εργοστάσιο. Με το άκουσμα της απόφασης ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και οι ίδιοι δήλωσαν πως θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο και μέσον τον αγώνα τους.Κατέθεσαν αναφορά στην εισαγγελία εναντίον της ΑΓΕΤ και θα ξεκινήσει προκαταρκτική, ενώ η εισαγγελία αναμένει τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες που έγιναν χθες στο φορτίο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λημνιός ανέφερε: Ο εισαγγελέας μας είπε ότι θα κρατήσει τη δικογραφία και θα τη συμπληρώσει με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων από τα δείγματα που ελήφθησαν. Είμαστε ελεύθεροι άνευ όρων, δεν ορίστηκε δικάσιμος, ούτε αυτόφωρη διαδικασία. Επειδή είναι μια ροή που συνεχίζεται, είμαστε ελεύθεροι μέχρι νεωτέρας»

Ο κ. Κολόνιας σημείωσε πως ο εισαγγελέας μετά τις απολογίες τους για παραβάσεις της περιβαλλοντικής μελέτης , είπε πως θα ελέγξει τις καταγγελίες και θα περιμένει τα εργαστηριακά αποτελέσματα από τις μετρήσεις της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του ο κ. Βολιώτης δήλωσε: «Η ταλαιπωρία μας δεν έχει καμία σημασία μπροστά σε όσα αποκαλύψαμε. Όλοι οι πολίτες πρέπει να βγουν στους δρόμους για να αποτρέψουμε το έγκλημα που γίνεται».  Πρόσθεσε πως το φορτίο της νταλίκας προέρχεται από την Ιταλία.

«Πρέπει να σκεφτούμε λογικά.  Γιατί οι Ιταλοί στέλνουν το φορτίο εδώ και δεν το καίνε στην Ιταλία; Η απάντηση είναι εύκολη.  Γιατί είναι απαράδεκτο να καεί στην  Ιταλία. Αλλά στην τριτοκοσμική χώρα που λέγεται Ελλάδα με τα συγκεκριμένα υπουργεία και υπηρεσίες, μπορεί να καίγεται στην ΑΓΕΤ»  είπε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως το RDF έχει ύφασμα, χαρτόνι, ξύλο και πλαστικό σε μέγιστη περιεκτικότητα έως 30%.

Publiée par e-thessalia.gr – Εφημερίδα "Θεσσαλία" sur Lundi 2 avril 2018

Έξω από τα δικαστήρια ο κ. Λημνιός έδειξε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί το δείγμα από το φορτίο της νταλίκας που ακινητοποιήθηκε από πολίτες στα Αστέρια Αγριάς.

Δηλώσεις Στ.Λημνιού έξω από τα δικαστήρια

Publiée par e-thessalia.gr – Εφημερίδα "Θεσσαλία" sur Lundi 2 avril 2018

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το