Οι ειδήμονες γνώριζαν μέχρι σήμερα πως οι μικρές φουσκαλίτσες που κάνει η σαμπάνια, όταν τη ρίχνεις στο ποτήρι, είναι ένδειξη της καλής της ποιότητας.
Ερευνητές, όμως, από την περιοχή Champagne-Ardenne της Γαλλίας καταρρίπτουν τον «μύθο», ισχυριζόμενοι ότι οι μεγαλύτερες φουσκάλες είναι εκείνες που αποδεικνύουν ότι η σαμπάνια είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Όπως επισημαίνουν, οι φουσκάλες μεγέθους περίπου 0,34 εκατοστών, επαυξάνουν την απελευθέρωση αερολυμάτων στον αέρα, πάνω από το ποτήρι. Με αυτόν τον τρόπο, σημαντικές αρωματικές ιδιότητες, που δίνουν στη σαμπάνια την χαρακτηριστική της μυρωδιά και γεύση, αιχμαλωτίζουν την όσφρηση, όταν πίνει κανείς μια γουλιά.
Ο καθηγητής Gérard Liger-Belair, φυσικός στο Πανεπιστήμιο Reims και επικεφαλής της έρευνας, είπε: «αυτό το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο καθώς καταρρίπτει την δημοφιλή πεποίθηση ότι όσο πιο μικρές είναι οι φουσκάλες, τόσο καλύτερη είναι η σαμπάνια. Οι μικρές φουσκάλες είναι οι χειρότερες σε ό,τι αφορά στην απελευθέρωση των αρωμάτων».
Πηγή: the guardian
Χρήματα θα δουν από σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου συνολικά 1.829.470 δικαιούχοι…
Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Σήμερα Δευτέρα 29/1/2024 λόγω βλάβης σε αγωγό θα σημειωθούν χαμηλές…
Από τα ξημερώματα έχει ξεκινήσει να χιονίζει στα ορεινά του Πηλίου. Λόγω των κακών καιρικών…
Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 4:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου-…
Έκτακτη σύνοδο θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Δευτέρα, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων προκειμένου να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις…
Σύσκεψη για τις αποκαταστάσεις ζημιών από τις θεομηνίες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου…