Θ Plus

Έρευνα καταρρίπτει τον «μύθο» για τα χαρακτηριστικά της ποιοτικής σαμπάνιας

Οι ειδήμονες γνώριζαν μέχρι σήμερα πως οι μικρές φουσκαλίτσες που κάνει η σαμπάνια, όταν τη ρίχνεις στο ποτήρι, είναι ένδειξη της καλής της ποιότητας.

Ερευνητές, όμως, από την περιοχή Champagne-Ardenne της Γαλλίας καταρρίπτουν τον «μύθο», ισχυριζόμενοι ότι οι μεγαλύτερες φουσκάλες είναι εκείνες που αποδεικνύουν ότι η σαμπάνια είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Όπως επισημαίνουν, οι φουσκάλες μεγέθους περίπου 0,34 εκατοστών, επαυξάνουν την απελευθέρωση αερολυμάτων στον αέρα, πάνω από το ποτήρι. Με αυτόν τον τρόπο, σημαντικές αρωματικές ιδιότητες, που δίνουν στη σαμπάνια την χαρακτηριστική της μυρωδιά και γεύση, αιχμαλωτίζουν την όσφρηση, όταν πίνει κανείς μια γουλιά.
Ο καθηγητής Gérard Liger-Belair, φυσικός στο Πανεπιστήμιο Reims και επικεφαλής της έρευνας, είπε: «αυτό το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο καθώς καταρρίπτει την δημοφιλή πεποίθηση ότι όσο πιο μικρές είναι οι φουσκάλες, τόσο καλύτερη είναι η σαμπάνια. Οι μικρές φουσκάλες είναι οι χειρότερες σε ό,τι αφορά στην απελευθέρωση των αρωμάτων».
Πηγή: the guardian

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το