Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη των πρυτάνεων σήμερα για εξετάσεις εξ αποστάσεως

Έκτακτη σύνοδο θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Δευτέρα, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων προκειμένου να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα παραμένουν υπό κατάληψη αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική.

Εξ αποστάσεως θα παρέμβει στη σύνοδο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί επίσης στη χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης και τους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων, καθώς και στη θεσμική τους απελευθέρωση από το κράτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εξ αποστάσεως εξετάσεις είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος, ενώ για να άρει τις οποίες επιφυλάξεις ο υπουργός Παιδείας θα καταθέσει σειρά από προτάσεις τεχνικού τύπου που, όπως επισημαίνεται, θα διασφαλίσουν τη διαδικασία.

Οι προτάσεις αυτές φαίνεται να γίνονται αποδεκτές ήδη από κάποια πανεπιστήμια. «Η εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας για την ψηφιακή διεξαγωγή των εξετάσεων στις σχολές που είναι σε εξέλιξη καταλήψεις μπορεί να βοηθήσει σημαντικά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μην χαθεί το εξάμηνο», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Κατσής.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι ηλεκτρονικές εξετάσεις προβλέπονται ρητά όταν είναι αδύνατη η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του ΑΕΙ για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας. Ο νόμος προβλέπει ωστόσο ότι την απόφαση λαμβάνουν οι αρχές των ιδρυμάτων όπως επιβάλλει το αυτοδιοίκητο.

Πηγή:protothema

Share

Πρόσφατα άρθρα

Απορρίφθηκε η έφεση της ΠΑΕ Βόλος και του Αχ. Μπέου – Μένουν ως έχουν οι ποινές

Δεν κατάφεραν η ΠΑΕ Βόλος και ο Αχιλλέας Μπέος να ανατρέψουν την απόφαση της Σούπερ…

13 Μαρτίου 2024

Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για το φθηνότερο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος – Δείτε την τροπολογία

Οι διατάξεις για την εφαρμογή των μέτρων για το αγροτικό ρεύμα που περιλαμβάνουν ρύθμιση χρεών…

13 Μαρτίου 2024

Ανήλικος πυροβόλησε όχημα επειδή τον προσπέρασε

Ένας ανήλικος ήταν ο «πιστολέρο» που είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός διερχόμενου αγροτικού φορτηγού επειδή...…

13 Μαρτίου 2024

Με “διπλό” γιόρτασε τα γενέθλια της Σουλτάνη η Ανόρθωση

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα γενέθλιά της η Ραφαέλα Σουλτάνη στην Ανόρθωση. Η Βολιώτισσα…

13 Μαρτίου 2024

Ξεφάντωσαν το περασμένο Σάββατο στο αποκριάτικο πάρτυ του Fashion City Outlet και ετοιμάζονται για νέο ξεφάντωμα αυτό το Σάββατο!

Οι ανεπανάληπτες στιγμές κεφιού, χαράς και απογείωσης της αποκριάτικης διάθεσης που έζησε το Fashion City…

13 Μαρτίου 2024

Διάλεξη για τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Συνεχίζονται οι Αγιολογικές Διαλέξεις, που διοργανώνει, κατά το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός…

13 Μαρτίου 2024