Οικονομία

Έρχεται νέα πιο ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές στη ΔΕΗ

Νέα πιο ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές στη ΔΕΗ προανήγγειλε το Σάββατο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, περιγράφοντας το νέο πλαίσιο ως πιο απλό, σαφές και ευνοϊκό.
Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρχουν περισσότερες δόσεις αλλά αντίθετα χαμηλότερη προκαταβολή. «Θα υπάρχει ένα πλαίσιο απλό, σαφές και πιο ευνοϊκό για τους καταναλωτές.

Όχι περισσότερες οι δόσεις δεν θα είναι. Θα μειωθεί η προκαταβολή. Μέχρι εκεί γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και θα ήταν όχι μόνο αντιθεσμικό να βγω και να μιλήσω για όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τελείως επιπόλαιο γιατί θα πρέπει να οριστικοποιηθούν κάποια στοιχεία», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Από αυτούς που είναι ‘κοκκινισμένοι’ βαθιά, τα μισά λεφτά τα οφείλουν 60.000 συμπολίτες μας. Φαίνεται, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον ότι αυτοί δεν είναι και ιδιαιτέρως φτωχοί. Εκεί θα καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια από τη ΔΕΗ.

Δηλαδή, ναι θα υπάρξει ένα νέο πιο απλό, πιο σαφές και πιο ευνοϊκό πλαίσιο αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα χαριστούμε στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι έχουν και παριστάνουν ότι δεν έχουν», ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης αναφορικά με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και συνέχισε: «Αυτοί οι συμπολίτες μας που παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι, δεν πρέπει να περιμένουν καμία ανοχή από τη ΔΕΗ και προσθέτω για να είμαι ακόμα σαφέστερος ότι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ξεχωρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη από αυτούς που δεν έχουν. Η ΔΕΗ έχει δώσει εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ το τελευταίο δίμηνο για 30.000 αποκοπές ρεύματος».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το