Τοπικά

Επιβεβαίωση της «Θ» για τα αυξημένα νιτρικά στο νερό του Φυτόκου – Η ΔΕΥΑΜΒ συστήνει απαγόρευση της κατανάλωσης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων δειγμάτων πόσιμου νερού του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Φυτόκου, τα οποία λήφθηκαν σε κοινή δειγματοληψία ΔΕΥΑΜΒ – Διεύθυνσης Υγείας στις 31.01.2017 και κοινοποιήθηκαν στην υπηρεσία σήμερα 06.02.2017, οι τιμές των Νιτρικών βρέθηκαν οριακά κάτω της παραμετρικής τιμής των 50mg/l και συγκεκριμένα 49,70 mg/l.
Αντίστοιχα τα δείγματα από τις δεξαμενές «Φυτόκου» και «Κλήματος» παρουσίασαν οριακή υπέρβαση της παραμέτρου των Νιτρικών και συγκεκριμένα 50,16mg/l.

Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Θ» από τις 24 Ιανουαρίου.

Ως εκ τούτου η ΔΕΥΑΜΒ, έχοντας ενημερώσει εγγράφως τις συναρμόδιες Αρχές και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, συστήνει στους καταναλωτές την μη χρήση και κατανάλωση, στην ως άνω περιοχή, του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση και ειδικότερα για πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής (πλύσιμο λαχανικών, φρούτων κλπ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η ΔΕΥΑΜΒ προβαίνει σε διορθωτικές ενέργειες με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας του μίγματος που τροφοδοτεί την ως άνω περιοχή και θα επανέλθει με νεότερο Δελτίο Τύπου για την ενημέρωση των καταναλωτών, σχετικά με τα αποτελέσματα των διορθωτικών ενεργειών της. Οι πολίτες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΜΒ σταθερά προσηλωμένες στη διαφάνεια και την αλήθεια ουδέποτε αποκρύπτουν την πραγματικότητα, ιδιαίτερα δε όταν αυτή αφορά τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής.
Οι πρακτικές αυτές, της απόκρυψης και της παραπλάνησης, που από πολλούς ακολουθήθηκαν στο παρελθόν, δεν μας αντιπροσωπεύουν και γι αυτό δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια για ριζικές και αποτελεσματικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης και τη σύγκρουση με τα συμφέροντα που από ανικανότητα, αλλά και από ιδιοτέλεια τα συντηρούσαν.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το