Αθλητισμός

Επιτυχίες του ΣΔΥΒ στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα

Γεμάτη τρέξιμο ήταν και η βδομάδα που πέρασε για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. Σαράντα τρία μέλη του σωματείου τρέξανε στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα, και άλλοι δύο σε Γερμανία και Ιταλία, με τον Αλέξη Παπαλεξίου να βγαίνει 2ος στο Βραδεμβούργο, και τη Βάσω Τασιώνη να τρέχει στον Ημιμαραθώνιο Όστια στη Ρώμη.
Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, και έτσι ο ΣΔΥΒ κατέρριψε ακόμη ένα. Μετά τις 38 συμμετοχές που είχε ο σύλλογος πέρυσι στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα, φέτος έφτασε στον αγώνα τις 43, έχοντας πιο συγκεκριμένα 35 στην απόσταση των 21,1 χιλιομέτρων και 8 στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Ο αγώνας ήταν επετειακός καθώς ήταν η 10η χρονιά διεξαγωγής του, και συγκέντρωσε 2000 δρομείς από όλη την Ελλάδα. Διεξάγεται πάντα στη μνήμη του Θανάση Σταμόπουλου, και ο ΣΔΥΒ συμμετέχει με πολυπληθή παρουσία σε κάθε διοργάνωση.
Από τις επιδόσεις ξεχωρίζουν το νέο ατομικό ρεκόρ του Ζήση Τσουρέλη, ο πρώτος τερματισμός στην απόσταση για τους Θανάση Σπύρο, Στέργιο Κουσκουρίδα, Παντελή Ζήση και τη Κική Φιλίππου, το «sub2» που πέτυχε η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, η πρώτη θέση άνω των 60 ετών από τον Στράτο Συμεωνίδη στα 5 χιλιόμετρα. Τους αθλητές συνόδεψε με ποδήλατο ο Γιώργος Μάνος. Οι 43 συμμετοχές των αθλητών του ΣΔΥΒ ήταν οι εξής:
Ημιμαραθώνιος: Ζήσης Τσουρέλης, Νίκος Σιδηρόπουλος, Κώστας Λαζαρίδης, Αχιλλέας Καλαμάκης, Αργύρης Βουρλογιάννης, Κώστας Παλάντζας, Δημήτρης Γάκης, Θανάσης Σπύρος, Μάνος Τζώρτζης, Δημοσθένης Μακρής, Γιώργος Αντωνίου, Σπύρος Τρύφωνος, Κώστας Κοτρώνης, Μάριος Μιχαλόπουλος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μελαχροινάκης, Βασίλης Πλίτσης, Σεραφείμ Τσαμασιώτης, Κώστας Αναγνώστου, Μάρθα Ξηροφώτου, Στέργιος Κουσκουρίδας, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, Γιάννης Γκινίδης, Σάκης Κράβαρης, Λίνος Βίγκλας, Παντελής Ζήσης, Δημήτρης Κοτσίλιος, Αλεξία Τζήμου, Μιχάλης Κωστής, Κώστας Χατζηκυριάκου, Κική Φιλίππου, Γιώργος Γκαβαρδίνας, Βαγγέλης Γιακάκογλου, Άσπα Μανταλιανού.
5 χιλιόμετρα: Ζαφείρης Πανόπουλος, Γιάννης Γκαβαρδίνας, Νικόλας Τρύφωνος, Τόλης Κουτσουμπές, Στράτος Συμεωνίδης, Γιώργος Τσοκάνης, Κωνσταντία Σκορδά, Γιώργος Μερεντίτης.

Διεθνείς συμμετοχές
Η 4η αποστολή σε αγώνα στο εξωτερικό μέσα σε ενάμισυ χρόνο, συνοδεύτηκε για τον Αλέξη Παπαλεξίου από ανάλογη επιτυχία. Μετά τη Νέα Υόρκη, Λεμεσό και Φλωρεντία, αυτή τη φορά ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου ταξίδεψε στο Βερολίνο, και από εκεί στο Βραδεμβούργο όπου το πρωί του Σαββάτου 11 Μαρτίου έτρεξε στο 13ο NaturMarathon. Συμμετείχε στον αγώνα των 10,5 χιλιομέτρων, και κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη.
Διεθνής συμμετοχή και για τη Βάσω Τασιώνη. Η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου έτρεξε τη Κυριακή στη Ρώμη, στον διάσημο Ημιμαραθώνιο της Ostia που συγκέντρωσε περισσότερους από 10.000 δρομείς.

Σπάρταθλον 2017
Δύο αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα τρέξουν στο Σπάρταθλο 2017 το Σεπτέμβριο. Συμμετοχή στον αγώνα που είναι απόστασης 246 χιλιομέτρων (Αθήνα-Σπάρτη) εξασφάλισαν ο Νίκος Σιδηρόπουλος και ο Κώστας Λαζαρίδης. Ο Νίκος Σιδηρόπουλος συμμετείχε και τερμάτισε και πέρυσι στο Σπάρταθλο, ενώ για τον Κώστα Λαζαρίδη θα είναι η πρώτη παρουσία. Στον αγώνα θα μετέχει και ο φίλος του συλλόγου Στέργιος Αναστασιάδης από τη Κόρινθο, κάτοικος Βόλου, ένας από τους κορυφαίους Σπαρταθλητές της πατρίδας μας.

Επόμενοι αγώνες
Αυτή τη βδομάδα γίνεται ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αθήνας και θα τρέξουν σε αυτόν ο Γιάννης Σημαντήρας και η Κωνσταντίνα Μπρατάνη, ενώ στον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα τρέξουν οι Γιάννης Συμεωνίδης, Δημήτρης Κοτσίλιος. Όσον αφορά τις εγγραφές που συνεχίζονται για προσεχείς αγώνες, ομαδικά ο ΣΔΥ Βόλου κάνει για τους: Run Greece 2017, Λάρισα 5 και 10 χιλιόμετρα (και 1000 μ. για παιδιά) στις 26 Μαρτίου με τις εγγραφές να λήγουν στις 19/3.
Lamia Night & Run 2017, 10χλμ και 4200μ. στις 22 Απριλίου με τις εγγραφές να λήγουν στις 18 Απριλίου.
Επίσης, οι εγγραφές συνεχίζονται για τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τον παράλληλο 24ο Δρόμο Υγείας (29 Απριλίου). Οι εγγραφές για Λάρισα, Λαμία γίνονται αποκλειστικά στον κ. Σπύρο Τρύφωνος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, και για τον Ημιμαραθώνιο Βόλου στο σάιτ του αγώνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το