Τοπικά

Επιτροπή Πολιτών: Το Fiona έφερε στον Βόλο απόβλητα από την Ισπανία και την Αφρική – Εισαγγελέας: Δώστε μου επίσημα στοιχεία

Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Fiona δεν έφερε απόβλητα από την Ιταλία αλλά από την Αφρική έδωσαν χθες στον εισαγγελέα με μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών.
Σύμφωνα με την Επιτροπή το Fiona ξεκίνησε την πορεία του από την ισπανική πόλη Huelva, μετά πήγε στην Αφρική και μετά πέρασε από Σαλέρνο, ώσπου να ελλιμενιστεί στον Βόλο.
«Η Ουέλβα είναι μια πόλη με τεράστιο πρόβλημα αναφορικά με τη διαχείριση των τοξικών, ραδιενεργών της αποβλήτων. «Mαζί με τον γύψο, τα φράγματα φορτώνονται με όξινα νερά και βαρέα μέταλλα. Και διαρρέουν…Αν το φράγμα σπάσει, η ισπανική πόλη Huelva θα μπορούσε να κατακλυστεί από τόνους τοξικών υπολειμμάτων”, αναφέρουν

Τα μέλη της Επιτροπής κατέθεσαν στοιχεία σχετικά με την πορεία που ακολούθησε το πλοίο Fiona, μέχρι να φτάσει στο λιμάνι της ΑΓΕΤ για να εκφορτώσει το φορτίου 3000 τόνων rdf, που προορίζεται για καύση στους κλίβανους της τσιμεντοβιομηχανίας. Ο εισαγγελέας δέχτηκε την επιτροπή των πολιτών και τους είπε ότι σήμερα, πρέπει όσα μέλη της επιτροπής θεωρούν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στην υπόθεση, να καταθέσουν επίσημα και ενυπόγραφα, ενώ πρόσθεσε ότι θα είναι στη διάθεσή τους για επιπλέον στοιχεία και καταθέσεις.

Ωστόσο, η δικογραφία βρίσκεται ακόμη στο Λιμεναρχείο Βόλου και δεν έχει διαβιβαστεί ακόμη στην εισαγγελία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το