Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα: Ο Μουλάς σέρνει στα δικαστήρια πολίτες που υπερασπίζονται την υγεία

Αύριο στα δικαστήρια του Βόλου, τρεις πολίτες και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ δικάζονται  μετά από μήνυση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουλά με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και διακοπής δημοτικού συμβουλίου, επειδή ζήτησαν το λόγο σε συνεδρίαση για να μιλήσουν για πέντε λεπτά στο δημοτικό συμβούλιο.
“Όποιος παρακολούθησε εκείνη την ημέρα το δημοτικό συμβούλιο γνωρίζει ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν. Η πραγματική αιτία που ενόχλησε τον κ. Μουλά είναι ότι οι «κατηγορούμενοι» διεκδικούσαν όπως και μια μεγάλη μερίδα των πολιτών του Βόλου από τη Δημοτική Αρχή της πόλης να πράξει ως όφειλε και να φέρει σε συζήτηση το μείζον θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge. Δηλαδή να πάψει να κωφεύει στο δίκαιο αίτημα των δημοτών και να πάρει σαφή θέση κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία.
Η δίωξη, λοιπόν, των τριών μελών μας έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και προσπαθεί τόσο να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας κατά της καύσης σκουπιδιών, όσο και να φοβερίσει όσους αγωνίζονται μαζί μας ενάντια στα σχέδια και τις πρακτικές της δημοτικής Αρχής που εκπροσωπεί ο κ. Μουλάς. Αυτής που, μετά από πίεση χιλιάδων πολιτών, πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της καύσης σκουπιδιών, αλλά δεν απέσυρε τις μηνύσεις, ούτε και τα σχέδια για κατασκευή εργοστασίου SRF. Η συνέχεια στα δικαστήρια, λοιπόν! Μόνο που δεν είμαστε τρεις. Είμαστε χίλιοι δεκατρείς! Και ακόμα περισσότεροι όπως φάνηκε και στο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου. Η δίωξη των τριών μελών μας αντιστοιχεί στη δίωξη όλων μας. Για αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας για συμπαράσταση στα δικαστήρια Βόλου την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 12:00.
Κανείς δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα λόγου, τίποτα δεν μας φοβίζει περισσότερο από την καύση σκουπιδιών! Οι πολίτες δεν θα ησυχάσουν, μέχρι να αναπνεύσουν ελεύθερα”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το