Τοπικά

Επιστρέφει στα μέτρα της… πανδημίας το Πάρκο των Ευχών τα φετινά Χριστούγεννα στη Λάρισα – Τι αναμένεται να δούμε

Το πρώτο στην… μετά covid εποχή «Πάρκο των Ευχών» θα λειτουργήσει την ερχόμενη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη Λάρισα. Η απόφαση έχει ληφθεί και είναι οριστική από τη δημοτική αρχή Λάρισας, ανεξάρτητα με την έκβαση της πανδημίας.

Βέβαια αυτό συνεπάγεται πολλές αλλαγές στη λειτουργία αλλά και στην ποικιλία των δράσεων και του ίδιου του πάρκου, τόσο για τις ανάγκες της προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και γιατί η «ρευστότητα» των εξελίξεων λόγω του κορωνοϊού, δεν επιτρέπει στη δημοτική αρχή να κάνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, πολλώ δε μάλλον κοστοβόρο.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, τα βασικά χαρακτηριστικά του «Πάρκου των Ευχών» για φέτος θα είναι τα εξής:

Το πάρκο θα λειτουργήσει στο γνωστό χώρο του Αλκαζάρ, αλλά θα είναι μικρότερο σε έκταση.
Θα έχει έναν ξεκάθαρο προσανατολισμό «για τα παιδιά», θέλοντας να προσφέρει χαρά αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Θα περιλαμβάνει το γνωστό διάκοσμο, τη γέφυρα και ίσως τη λίμνη που αποτελούν «σήματα κατατεθέν».
Δε θα λειτουργήσει όμως το λούνα παρκ για ευνόητους λόγους. Εξετάζεται η λειτουργία κάποιων καρουζέλ για τα μικρά παιδιά τα οποία μάλιστα θα είναι δωρεάν.
Τα επίσης γνωστά «σπιτάκια» θα δώσουν το παρόν στο πάρκο, όμως δε θα είναι ανοιχτά στο κοινό. Το ίδιο θα ισχύσει και για το σπίτι του Άγιου Βασίλη, ο οποίος μάλλον φέτος θα την… βγάλει υπαίθρια φέτος λόγω covid!
Δε θα πραγματοποιηθεί καμία «εσωτερική» δράση, όλος ο σχεδιασμός θα αφορά εξωτερικούς χώρους.
Όλα τα παραπάνω φυσικά θα γίνουν με προσεκτικά βήματα και θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς και τα μέτρα που ενδεχομένως θα ληφθούν

Πηγή:newsroom onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το