Τοπικά

Επιστρέφει με παρέμβαση Μπέου στον Άδωνι Γεωργιάδη ο ογκολόγος Γιώργος Ρήγας

Θετική εξέλιξη στο ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου, που έχει περιέλθει σε οριακή κατάσταση, θα έχουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα μπέο που του έθεσε και αυτό το θέμα στη χθεσινή τους συνάντηση στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου:

Συγκεκριμένα πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα ένας επιπλέον γιατρός, ογκολόγος – παθολόγος, ο πρώην διευθυντής του τμήματος, κ. Γιώργος Ρήγας, που αποδέχτηκε πρόταση μετά από επικοινωνία με τον κ. Μπέο, όσο και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Σερέτη. Ως γνωστόν ο κ. Ρήγας έχει αποχωρήσει από το ΕΣΥ και η απασχόληση του θα γίνεται με το ειδικό καθεστώς αμοιβής με μπλοκάκι.

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες και για λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού τμήματος.

Για τα θέματα αυτά, που απασχολούν έντονα εκατοντάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους, και παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμαρχος Βόλου έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον από καιρό και όπως ενημέρωσε τον υπουργό δεν πρόκειται να το αποσύρει πριν την ικανοποίηση του συνολικού αιτήματος του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας που είναι η δημιουργία ολοκληρωμένης Ογκολογικής κλινικής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το