Τοπικά

Επιστολή της “Δύναμης Βόλου” στην αντιπεριφερειάρχη για τα μολυσματικά απόβλητα στον ΧΥΤΑ

ΧΥΤΑ-ΒΟΛΟΥ

Ερωτήσεις για την εναπόθεση μολυσματικών απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Βόλου κατέθεσε με επιστολή του προς την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός. Παράλληλα ο κ. Μιτζικός ζητά να του κοινοποιηθούν έγγραφα και τυχόν αποφάσεις επί των θεμάτων για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος στο Βόλο.
Η επιστολή του κ. Μιτζικού:

«Κυρία Αντιπεριφερειάρχη,

Δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, επερώτηση στη Βουλή, σειρά επερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αναφέρονται σε εναπόθεση μολυσματικών απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου.

Επιπροσθέτως με το ζήτημα που έχει να κάνει με την επικινδυνότητα (ή όχι) απορριμάτων που δέχεται ο ΧΥΤΑ Βόλου, τίθεται ευλόγως επίσης το ερώτημα αν ο ΧΥΤΑ Βόλου ήταν και παραμένει αποδέκτης απορριμάτων από άλλους Νομούς.

Είναι γνωστό ότι τα επικίνδυνα απόβλητα περιέχουν ουσίες που χαρακτηρίζονται ως τοξικές, εύφλεκτες, καρκινογόνες και μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις στα νερά (επιφανειακά ή υπόγεια), τον αέρα ή το έδαφος (βλ. Κοινοτική Οδηγία 91/689/EOK για «Επικίνδυνα απόβλητα» και κείμενη εθνική νομοθεσία).

Πρόκειται για σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος και επειδή η Περιφέρεια Θεσσαλίας ασκεί εκ του Νόμου αρμοδιότητες που άπτονται της δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, και γνωρίζοντας την ευαισθησία και την ιδιαίτερη προσοχή σας σε αυτά τα ζητήματα, σας θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα :

1. Για τα έτη 2014, 2015, και για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούλιος 2016, έγινε ή όχι εναπόθεση μολυσματικών ή επικίνδυνων απορριμάτων («επικίνδυνα» απόβλητα όπως χαρακτηρίζονται από την κείμενη νομοθεσία) στον ΧΥΤΑ Βόλου ;
2. Για τα έτη 2014, 2015, και για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούλιος 2016, έγινε ή όχι εναπόθεση στον ΧΥΤΑ Βόλου επικίνδυνων και μη, απορριμάτων προερχόμενα από άλλους Νομούς ;

Σας ζητούμε να μας κοινοποιήσετε τα σχετικά έγγραφα και τυχόν αποφάσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών σας επί των παραπάνω σημαντικών ζητημάτων για την προστασία των πολιτών και προστασία του περιβάλλοντος της πόλης του Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το