Τοπικά

Επιστολή της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις παραγωγών αμυγδάλου στα Κανάλια

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο πρόεδρος  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καναλίων Βαζούκης Ιωάννης και το μέλος Κωνσταντίνος Ιωάννου,  όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, αλλά και στα σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ευρύτερη περιοχή των Καναλίων.

Από τα μέλη του Συλλόγου, τέθηκε η εκκρεμότητα που υπάρχει από το 2017 και αφορά στην καταβολή αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς αμυγδάλου της περιοχής Καναλίων, κάτι για το οποίο η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, δεσμεύτηκε να αποστείλει σχετική επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να γίνει επίσπευση της πληρωμής.

Συζητήθηκε επίσης, η ακαρπία που παρατηρήθηκε κατά τη φετινή χρονιά, στα αμύγδαλα, για κάτι που ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Δήμος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, απέστειλαν σχετικό αίτημα, προκειμένου οι παραγωγοί αμυγδάλου να ενταχθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο για να λάβουν τη σχετική αποζημίωση. Όπως τονίσθηκε σχετικά στην περιοχή των Καναλίων καλλιεργούνται πολλά στρέμματα με αμυγδαλιές και μάλιστα στην εν λόγω περιοχή αποτελεί μονοκαλλιέργεια.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ενημέρωσε τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λίμνη Κάρλα, στο οδικό δίκτυο Κανάλια-Κεραμίδι, στον ποταμό Κερασιώτη, κ.λ.π., αλλά και για τα εναπομείναντα έργα όπως είναι ο Σ7, η επέκταση του δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ και η επαναφορά της υδραυλικής γεωμετρίας, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ. Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το θέμα για τη διανομή των δημοσίων εκτάσεων σε αγρότες, που όπως ειπώθηκε αναμένονται οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διανομή με τη μορφή μοριοδότησης.

Η  κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «τα έργα στη Λίμνη Κάρλα έχουν ιδιαίτερη αξία για την ευρύτερη περιοχή, τόσο από πλευράς των αγροτών που πλέον μπορούν να αρδεύουν τις καλλιέργειές τους με άφθονο νερό και δη δωρεάν, όσο και από πλευράς επαγγελματιών, λόγω της αύξησης του τουρισμού στην περιοχή, μιας και το εν λόγω έργο αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό και τουριστικό έργο στα Βαλκάνια. Κάνουμε έργα ουσίας, έργα χρήσιμα για τον τόπο μας. Με σχέδιο και προγραμματισμό υλοποιούμε παρεμβάσεις απαραίτητες για την καθημερινότητα των ανθρώπων της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το