Τοπικά

Επιστολή Γ. Καλτσογιάννη στον Υπουργό Δικαιοσύνης για την κατάθεση δικογράφων

Την πρόβλεψη άμεσης κατάθεσης δικογράφων ζητεί με επιστολή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο δικηγόρος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης ενόψει τις παράτασης του δικαστικού έτους. Στην επιστολή του ο κ. Καλτσογιάννης αναφέρει:

«Η ταχύτατη αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης και η άμεση λήψη μέτρων ενάντια στη διασπορά του Covid 19 είχε ως αποτέλεσμα να αναδειχθεί η χώρα και οι πολίτες πρωταθλητές υπευθυνότητας, αποτελεσματικότητας και να καταστεί η Ελλάδα ένας από τους πιο δημοφιλείς και ασφαλείς προορισμούς για τους επόμενους δύσκολους μήνες.

Στα πλαίσια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης σειρά μέτρων λήφθηκαν για να σταθεί όρθια και η Δικαιοσύνη που ούτως ή άλλως αποτελεί τον ένα από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας μας.

Ενόψει της πλήρους επαναλειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας και δεδομένης της ορθής παράτασης του δικαστικού έτους πέραν της 1-7-2020 η πρόβλεψη άμεσης κατάθεσης δικογράφων είναι επιβεβλημένη λαμβανομένου υπ΄ όψιν του προαπαιτούμενου χρόνου 30 ημερών στις περισσότερες περιπτώσεις για επίδοση στους αντιδίκους.

Επειδή μάλιστα πρόκειται να προσδιοριστούν νέες δικάσιμοι εντός του Ιουλίου επιβεβλημένο είναι να προσδιορισθούν κατά προτεραιότητα οι ματαιωθείσες υποθέσεις της περιόδου αναστολής των δικαστηρίων.

Η ΚΥΑ που εκκρεμεί για την δεύτερη φάση λειτουργίας των δικαστηρίων σε συνδυασμό με την υπομονή και απόλυτη ατομική και κοινωνική ευθύνη που επέδειξαν και επιδεικνύουν όλο αυτό το διάστημα οι παράγοντες της δικαιοσύνης (Δικηγόροι, Δικαστές, Δικαστικοί υπάλληλοι) αποτελούν εχέγγυα επανόδου στην κανονικότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το