Τοπικά

Επιστολή διαμαρτυρίας των δικαστικών υπαλλήλων για την εκλογική αποζημίωση

Το ΔΣ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου εκφράζει την δυσαρέσκειά του στο άκουσμα της υπερωριακής εκλογικής αποζημίωσης των δικαστικών υπαλλήλων για την εργασία τους στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου 2019.
Σε ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνονται τα εξής: «Απευθύνουμε έκκληση στο ΔΣ της ΟΔΥΕ, να μην αποδεχτεί την απόφαση αυτή και τους εξουσιοδοτούμε να κηρύξουν αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία το εναπομείναν χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος της αναστολής εργασιών λόγω εκλογών, αλλά και από κάθε πέραν του ωραρίου εκλογική εργασία, μετά τη λήξη αυτής. Απευθυνόμαστε στους υποψηφίους των εκλογικών αναμετρήσεων και τους καλούμε να στηρίξουν πιθανή απεργιακή κινητοποίησή μας Αγαπητοί συνάδελφοι του ΔΣ της ΟΔΥΕ σας ζητούμε να μείνετε σταθεροί στην ενιαία εκλογική αποζημίωση των μελών της Ομοσπονδίας.

Το μοντέλο ανάθεσης εκλογικού έργου σε συνεργεία ορισμένων ατόμων, που ακολουθούν τα συναρμόδια υπουργεία, δεν είναι λύση για αποκατάσταση της άδικης μεταχείρισής μας Έχουμε γνώση της σωματικής και πνευματικής εξάντλησης των συμμετεχόντων στα συνεργεία αυτά. Επιπλέον πρέπει να γίνει κατανοητό στους πολίτες, ότι η εκλογική απασχόληση δεν λήγει για τον δικαστικό υπάλληλο με την έκδοση των αποτελεσμάτων και ότι τα αποτελέσματα αυτά πρέπει να επικυρωθούν από το Πρωτοδικείο.
Παράλληλα σας καλούμε να μεριμνήσετε, ώστε να δοθεί και στην επαρχία η δυνατότητα συγκρότησης συνεργείων από όλες τις δικαστικές υπηρεσίες, σε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση, από την έκδοση του ΠΔ για τις εκλογές, μέχρι το πέρας της διαδικασίας. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και για το διορισμό συναδέλφων με Γ βαθμό ως δικαστικών αντιπρόσωπων και καλούμε την πολιτεία να μην αποκλείει στο μέλλον κανένα δικαστικό υπάλληλο, από το να έχει το δικαίωμα υποβολής αίτησης προτίμησης διορισμού. Προτείνουμε δε σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των δικαστικών υπηρεσιών, να δοθεί τόσο το δικαίωμα αίτησης προτίμησης, όσο και το δικαίωμα αίτησης εξαίρεσης σε όλους ανεξαιρέτως».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το