Τοπικά

Επιστολή Αλ. Μεϊκόπουλου για τους συμβασιούχους των κέντρων υγείας της Θεσσαλίας

Το αίτημα των συμβασιούχων καθαριότητας & φύλαξης των κέντρων υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για ανανέωση των συμβάσεών τους έως 31/12/2021 στήριξε με Επιστολή του προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, οι εν λόγω εργαζόμενοι, εργάστηκαν και ανταποκρίθηκαν άξια στην πρωτοφανή για τα υγειονομικά δεδομένα της χώρας συγκυρία της πανδημίας και απέκτησαν σημαντική και πολύμηνη εμπειρία εργασίας, χρήσιμη για την αντιμετώπιση ανάλογων αναγκών στο μέλλον.
“Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα πανδημία δίνει τη δυνατότητα στους φορείς α’βαθμιας υγείας να παρατείνουν τις συμβάσεις των υπαλλήλων τους που απασχολούνται στην καθαριότητα και τη φύλαξη μέχρι 31/12/2021, κάτι που σύμφωνα με την Επιτροπή των Συμβασιούχων, όλες οι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας πλην της 5ης ΥΠΕ έχουν ήδη κάνει” αναφέρει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θέμα: Ανανέωση συμβάσεων συμβασιούχων καθαριότητας & φύλαξης των πρωτοβάθμιων δομών δημόσιας υγείας
Αξιότιμε κύριε Υπεάρχη,
Οι συμβάσεις των 90 συμβασιούχων εργαζόμενων στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, που εργάζονται στους τομείς της φύλαξης και της καθαριότητας στα Κέντρα Υγείας και στις ΤΟΜΥ, λήγουν τέλος Ιουνίου.
Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών που διαμορφώνει η πανδημία δίνει τη δυνατότητα σε φορείς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας να παρατείνουν τις συμβάσεις των υπαλλήλων τους που απασχολούνται στην καθαριότητα και τη φύλαξη μέχρι 31/12/2021
Σύμφωνα με την Επιτροπή των Συμβασιούχων, όλες οι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας αξιοποίησαν τη δυνατότητα αυτή και ανανέωσαν τις συμβάσεις των εν λόγω εργαζόμενων, κάτι που ωστόσο δεν αποφάσισε να κάνει η 5η ΥΠΕ.
Από την έναρξη της πανδημίας εδώ και ενάμιση χρόνο, οι συμβασιούχοι φύλαξης και καθαριότητας των πρωτοβάθμιων δομών δημόσιας υγείας εργάστηκαν σε πολύ δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, στην «πρώτη γραμμή» στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι, ανταποκρίθηκαν άξια στην πρωτοφανή για τα υγειονομικά δεδομένα της χώρας συγκυρία και απέκτησαν σημαντική και πολύμηνη εμπειρία εργασίας, χρήσιμη για την αντιμετώπιση ανάλογων αναγκών στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση η πανδημία παραμένει παρούσα και οι θερινή περίοδος με την προσέλευση τουριστών είναι μία περίοδος απαιτητική για τις δομές δημόσιας υγείας. Όλο το προσωπικό θα πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις όποιες ανάγκες προκύψουν και οι εργαζόμενοι καθαριότητας και φύλαξης είναι απαραίτητοι.
Η έλλειψη τους, έστω και ολιγόχρονη, σε περίπτωση μη ανανέωσης των συμβάσεών τους, θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δομών.
Κύριε Υπεάρχη,
Υπάρχει η δυνατότητα για 6μηνη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων σε φύλαξη και καθαριότητα σε ΚΥ και ΤΟΜΥ. Η εμπειρία τους στις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας θα είναι χρήσιμη και για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Παρακαλείσθε θερμά, όπως λάβετε υπόψη το αίτημα των συμβασιούχων σε φύλαξη και καθαριότητα σε ΚΥ και ΤΟΜΥ και όπως ανανεώσετε για ακόμα 6 μήνες τις συμβάσεις τους, ακολουθώντας το παράδειγμα των υπόλοιπων ΥΠΕ πανελλαδικά και αξιοποιώντας την εμπειρία των εν λόγω εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το