Τοπικά

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην ΚΑΡΠΑ στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου για τους εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού και των Γυμνασίων Σούρπης και Ευξεινούπολης. Την πρωτοβουλία είχε ο Σχολικός Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης Χαράλαμπος Σταχτέας και την υλοποίησε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Οι εκπαιδευτικοί των τριών σχολείων παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΒLS/AED) που τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) και εκπαιδεύτηκαν πάνω σε ειδικά προπλάσματα, απολαμβάνοντας μια θερμή υποδοχή από μαθήτριες του Γυμνασίου Ευξεινούπολης που τραγούδησαν τα κάλαντα της Άνοιξης «χελιδονίσματα» με την καθοδήγηση της κ. Κούτσικου Άννας.
Την επιμόρφωση και εκπαίδευση υλοποίησε ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 ΓΣΝΛ Στρατιωτικός Καρδιολόγος Γιατρός κ. Χαράλαμπος Παρίσης και ο εκπαιδευτής κ. Αχιλλέας Μπουλετής. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν σωστά ένα συνάνθρωπό που εκδηλώνει καρδιακή ανακοπή εφαρμόζοντας έναν απλό αλγόριθμο και παράλληλα εξοικειώθηκαν λίγο με την χρήση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών που προορίζονται για χρήση από κάθε πολίτη.


Ο κ. Παρίσης ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για την επίσημη Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση που έλαβαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στην ΚΑΡΠΑ την 1η Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο του 1ου Πανελλαδικά Επίσημου Σεμιναρίου Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε σχολική μονάδα, που οργανώθηκε στο Γυμνάσιο και αναφέρθηκε στο επίσημο site του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ( ERC) https://www.erc.edu/news/greek-students-save-lives που φιλοξενεί το course της Ευξεινούπολης.

Οι εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές των τριών σχολείων Σταύρος Βοιβόνδας, Ιωάννης Παπαδόπουλος και Μαρία Σταυραντώνη ευχαρίστησαν τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Σταχτέα για την οργάνωση της σημαντικής δράσης, τον κ. Παρίση Χαράλαμπο και τον κ. Μπουλετή Αχιλλέα για την υλοποίηση της επιμόρφωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το