Τοπικά

Επιμένουν να γίνει υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Πανεπιστημίου – Θετική η δημοτική αρχή αν αλλάξει ο νόμος 

Με την κατάργηση του έβδομου ορόφου στο γκαράζ της Φιλελλήνων, προκειμένου να δημιουργηθεί καφετέρια, σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής αρχής, θα χαθούν 22 θέσεις στάθμευσης. Η απόφαση για κατάργηση ενός ορόφου καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, νέος «γύρος» διαλόγου άνοιξε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για το λόγο που δεν δημιουργείται υπόγειος χώρος στάθμευσης στην πλατεία πανεπιστημίου. Ο κ.Παπαδούλης επέμενε να του δοθεί ο Νόμος που απαγορεύει τις θέσεις στάθμευσης, πράγμα που δεν συνέβη για μια ακόμη φορά και τόσο ο γενικός γραμματέας του Δήμου, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου επέμεναν πως υπάρχουν αποφάσεις διαχείρισης του κοινόχρηστου χώρου που είναι ανυπέρβλητες, σε ότι αφορά πλατείες με πράσινο.

Η απόφαση έχει δημοσιευθεί από τη «Θ», σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης κάτω από κοινόχρηστους χώρους πρασίνου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει ότι δεν είναι δυνατή η κατασκευή κάτω από κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, αφού υπάρχει ασυμβατότητα της συγκεκριμένης χρήσης με τον προορισμό του υπερκείμενου χώρου πρασίνου. Οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου δε, αποτελούν οιονεί υποκατάστατα του φυσικού περιβάλλοντος εντός της πόλης και δεν επιτρέπεται παράλληλη χρήση που να αναιρεί η να μειώνει ουσιωδώς τη χρήση αυτή, όπως είναι η χρήση των υπόγειων χώρων στάθμευσης. Στους κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται σε σχέδιο πόλεως ως πλατείες, δεν είναι επιτρεπτή η στάθμευση αυτοκινήτων και η διαμόρφωση τμήματος αυτών ως χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο κ. Παπαδούλης επέμενε στο δημοτικό συμβούλιο πως επιβάλλεται να κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης στην πλατεία Πανεπιστημίου, της οποίας η αναμόρφωση δρομολογείται
«Είναι ένα θέμα που το ξεκινήσαμε και βρήκαμε «τοίχο» σε ένα προεδρικό διάταγμα όπου οι πλατείες πρασίνου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πάρκινγκ. Στείλαμε και επιστολές. Μέχρι να το ξεμπλοκάρουν…δεν γίνεται τίποτα», απάντησε ο Α. Μπέος και συνέχισε:
«Εμείς είμαστε σύμφωνοι για τη δημιουργία πάρκινγκ. Οι ανάγκες της πόλης είναι να γίνει πάρκινγκ και από πάνω να υπάρχει πράσινο».
«Εμείς ψάξαμε να βρούμε ποιος είναι ο νόμος που απαγορεύει τη δημιουργία πάρκινγκ και αναρωτιέται και το υπουργείο», ήταν η απάντηση του Α. Παπαδούλη.
Εάν αλλάξει με Προεδρικό Διάταγμα η απόφαση, θα γίνει υπόγειο παρκινγκ, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.
Σημειώνεται πως σε απόσταση 100 μέτρων από την πλατεία Πανεπιστημίου βρίσκεται ο μεγάλος χώρος στάθμευσης του λιμανιού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το