Τοπικά

Επιλογή Ευθύνης: Η δημοτική αρχή εμπαίζει τους θεσμούς και “στήνει” παρωδίες δημοτικών συμβουλίων

Μετά από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έκρινε παράνομη τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού στο Βόλο γιατί δεν έγινε διαγωνισμός, συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Βόλου για να λάβει εκ νέου απόφαση απ΄ευθείας ανάθεσης.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη λήψη απόφασης για τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» επισημαίνει τα εξής:

«Συνεχίζεται, για τρίτη χρονιά, από τη δημοτική αρχή ο εμπαιγμός των θεσμών και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθιστώντας όλη την πόλη «στο ίδιο έργο θεατές», αναφορικά με τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού. Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για απευθείας ανάθεση ακυρώνονται κάθε χρόνο από την Αποκεντρωμένη και η δημοτική αρχή λαμβάνει εκ νέου την ίδια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου, μέχρι να κριθεί η νομιμότητά της, να κερδίζει χρόνο και να λειτουργεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση νομότυπα.

Ανεξάρτητα όμως από τις διαδικασίες και τη νομοθεσία, το μείζον πολιτικό ζήτημα είναι η επιμονή της δημοτικής αρχής να αποφεύγει τον ανοιχτό διαγωνισμό και να επιμένει στην απευθείας ανάθεση. Ας εξηγήσουν, λοιπόν, γιατί δεν κάνουν εγκαίρως διαγωνισμό για την εκμίσθωση του χριστουγεννιάτικου χωριού και επιμένουν, κοροϊδεύοντας τους θεσμούς, γελοιοποιώντας τις δημοτικές υπηρεσίες και ταλαιπωρώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, να προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεις, ενώ, από την αρχή κάθε χρονιάς, ουσιαστικά δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο, εκτός από τον εορταστικό διάκοσμο και τις εκδηλώσεις των γιορτών;

Θεωρώντας υποχρέωσή μας να μη νομιμοποιούμε με την παρουσία μας τις συνεδριάσεις – παρωδίες και μην έχοντας καμία διάθεση να παίζουμε το ρόλο του κομπάρσου στο κακοστημένο σόου τους, οι σύμβουλοι της παράταξής μας δεν θα συμμετείχαν στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση».

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βόλου

Τα πολιτικά ναυάγια που συγκροτούν την κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενη και «Επιλογή Ευθύνης» συνεχίζουν να προκαλούν την κοινή λογική, στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν και να ακυρώσουν το έργο της Δημοτικής μας Αρχής.

Τελευταίο τους κατόρθωμα η άκριτη και προκλητική συμπαράταξή τους με τις ενέργειες ενός διορισμένου Δασάρχη, πρώην συνοδοιπόρου και συντρόφου τους, που με τρόπο εντελώς αντιδημοκρατικό ακυρώνει αποφάσεις του ανώτατου πολιτικού οργάνου της πόλης για να εξυπηρετήσει τις επιθυμίες των νέων του συντρόφων.

Η στάση τους δήθεν υπέρ της νομιμότητας δεν μας εξηγεί τους λόγους γιατί ο Δασάρχης τάσσεται κατά μιας απόφασης που πέρυσι κρίθηκε ως νόμιμη από την επιτροπή του άρθρου 152 (που κρίνει τις δικές του αποφάσεις) και εν τέλει, με βάση την κοινή πάντα λογική, γιατί προσπαθούν να θολώσουν την λαμπερή εικόνα της πόλης και να χαλάσουν το γιορταστικό κλίμα επιχειρώντας να εμφανίσουν τη Δημοτική Αρχή ως παρανομούσα και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα σε ένα διορισμένο υπάλληλο να καταργεί ετσιθελικά την αρχή που εκφράζει με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό την βούληση της πόλης.

Η αλήθεια είναι ότι η μέχρι τώρα παρουσία μας αποβαίνει καταλυτική για τη δική τους ανυπαρξία, όλα αυτά τα χρόνια, και τους εκθέτει περαιτέρω στα μάτια των πολιτών. Όμως αυτός δεν είναι λόγος, έστω και ελάχιστα δικαιολογημένος, για να μάχονται τα συμφέροντα της πόλης και να επιχειρούν να στερήσουν από τους πολίτες αυτά που δικαιούνται και που οι ίδιοι στάθηκαν παταγωδώς ανίκανοι να τους τα δώσουν.

Σε ό,τι αφορά την «βούλησή» τους να μην «παίξουν το ρόλο του κομπάρσου στα κακοστημένα σόου μας», τους κατανοούμε και τους δικαιολογούμε. Είναι ήδη πολύ βασανιστικός και επώδυνος ο ρόλος του κομπάρσου που τους επιφύλαξαν με τρόπο ατιμωτικό και ταπεινωτικό οι ίδιοι πολίτες για να μπορέσουν να ασκήσουν και άλλο. Πάντως υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα να αναθεωρήσουν αν τελικά θελήσουν κάποιο ρόλο για τις γιορτές. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάζονται με τα διάφορα καρτουνς που κυκλοφορούν στην πόλη. Ας δείξουν, τουλάχιστον, ένα εθελοντισμό.

Σχόλιο της παράταξης «Επιλογή Ευθύνη- Πάμε Μπροστά» στην απάντηση της δημοτικής αρχής:

Επιλογή Ευθύνης: «Το έριξαν πάλι στη λασπουριά για να μην απαντήσουν»

«Το έριξαν πάλι στη λασπουριά, για να αποφύγουν την απάντηση στο ένα και μοναδικό ερώτημα που τους θέσαμε με την ανακοίνωσή μας.
Τους ξαναρωτάμε λοιπόν: γιατί, τρία χρόνια τώρα, επιμένουν να μην κάνουν διαγωνισμό για το Χριστουγεννιάτικο χωριό και καταφεύγουν στις απευθείας αναθέσεις;»

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το