Τοπικά

Επιλογή Ευθύνης: Λύση για τα αδέσποτα με βάση τη νομιμότητα

ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Από τα χθεσινά επεισόδια μπροστά από το πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου

Για περιφρόνηση της νομιμότητας, λαϊκισμό, νταηλίκια και επικοινωνιακά σώου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Βόλου, η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», μετά τα όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή, εντελώς αυθαίρετη, όπως επισημαίνεται, «επιχείρηση περισυλλογής των αδέσποτων σκύλων» μπροστά από το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης τονίζεται η ανάγκη να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα των αδεσπότων με νηφαλιότητα και ευθύνη, με βάση τη νομιμότητα, τις αξίες μιας δημοκρατικής και πολιτισμένης κοινωνίας. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει την τοπική κοινωνία. Η περιφρόνηση της νομιμότητας, ο λαϊκισμός και ο ετσιθελισμός, τα νταηλίκια του “εθελοντή μπόγια” και τα επικοινωνιακά σώου, είναι η χειρότερη “συνταγή’ για την αντιμετώπιση ενός τόσο σύνθετου και ευαίσθητου ζητήματος. Η “συνταγή’ αυτή τελικά θα περιπλέξει το πρόβλημα αντί να το επιλύσει, αλλά και θα εκθέσει την πόλη μας στο πανελλήνιο αλλά και εκτός συνόρων.
Πιστεύουμε πως η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να αναζητηθεί, με νηφαλιότητα και ευθύνη, η καλύτερη δυνατή λύση, με βάση τη νομιμότητα, τις αξίες μιας δημοκρατικής και πολιτισμένης κοινωνίας και την εμπειρία του παρελθόντος, τόσο τη θετική όσο και την αρνητική.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν.4039/2012 αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο μόνιμος εγκλεισμός ζώων σε ιδιωτικά ή δημοτικά καταφύγια είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και η παραμονή των ζώων εκεί είναι προσωρινή έως ότου στειρωθούν, εμβολιαστούν ή αναρρώσουν μετά από θεραπεία. Στη συνέχεια, αν εν τω μεταξύ δεν έχουν υιοθετηθεί, απαιτείται η άμεση επανένταξη στο οικείο τους περιβάλλον, αφού προηγουμένως ελεγχθεί ότι έχουν σημανθεί και καταγραφεί ηλεκτρονικά και ότι έχουν υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το