Η Απτυχίωτη

Επικίνδυνο τμήμα δρόμου στις Αλυκές (Εναέριο Βίντεο)

Την ίδια στιγμή που το Πήλιο έχει πληγεί από τις φετινές κακοκαιρίες και οι αρμόδιοι δίνουν μάχη με το χρόνο, τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων, όσο και για την αποκατάσταση στην πρόσβαση, στο Βόλο έχουμε τις δικές μας πληγές. Για την ακρίβεια, στο δρόμο που συνδέει την περιοχή του Αγίου Στεφάνου με τις Αλυκές, όπως φαίνεται και στην εναέρια λήψη, ο δρόμος έχει υποχωρήσει και, όσο περνούν οι μέρες, η θάλασσα υποσκάπτει το υπέδαφος και διευρύνει το μέγεθος της ζημιάς.

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει μακρύ χρονικό διάστημα από τότε που ξεκίνησε η κατολίσθηση στο συγκεκριμένο σημείο, η μόνη παρέμβαση που έχει γίνει είναι η τοποθέτηση μιας κορδέλας, για να προειδοποιεί τους οδηγούς, ώστε να αποφεύγουν τη διέλευση πάνω από το κούφιο οδόστρωμα. Αυτά την ημέρα, γιατί, το βράδυ, θα γλιτώσει όποιος είναι τυχερός…, καθώς στο σημείο δεν υπάρχει ειδική φωτεινή σήμανση. Για προσωρινή αντιστήριξη ούτε λόγος και το αποτέλεσμα είναι η θάλασσα να καταστρέφει καθημερινά το εναπομείναν τμήμα του δρόμου.

Αν η δικαιολογία γι’ αυτή τη μικρή ζημιά στο Βόλο είναι ότι δε μπορούν να συνεννοηθούν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και όλοι τελικά κρύβονται πίσω από τη γραφειοκρατία, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να μιλήσουν με το Δήμαρχο Ζαγοράς, μήπως και τους δώσει οδηγίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Εκτός αν περιμένουν να ξυπνήσουν ένα πρωί οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου και να είναι αποκλεισμένοι σα να βρίσκονται σε ακριτικό νησί.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

16η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Μία πολύ σημαντική πολιτιστική, καλλιτεχνική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ…

4 Φεβρουαρίου 2024

Ανατριχιάζουν τα στοιχεία για τον βιασμό κοριτσιού από τον παππού του – Πώς βγήκε στο φως η υπόθεση

Στο φως ήρθε το Σάββατο (03/02), η φρικτή ιστορία ενός ανήλικου κοριτσιού από το Κερατσίνι,…

4 Φεβρουαρίου 2024

«Μύγα Τσε Τσε» από τη θεατρική ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα»

Η θεατρική ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα» παρουσιάζει τη «Μύγα Τσε Τσε», μια κλασική φάρσα του Ρέι…

4 Φεβρουαρίου 2024

Μια… άλλη ΑΕΚ Β’ θα αντιμετωπίσει αύριο η Νίκη

Η Νίκη έπραξε το καθήκον της στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Άρης ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί,…

4 Φεβρουαρίου 2024

Προετοιμασία εισαγωγικών στα Πρότυπα Γενικά Λύκεια: Τα θέματα και οι απαντήσεις των δοκιμασιών δεξιοτήτων των προηγούμενων δέκα ετών

Με σεβασμό προς τους υποψηφίους και τους γονείς τους, το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου…

4 Φεβρουαρίου 2024

Ο Αργ. Κοπάνας στην βασιλόπιτα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ: “Προχωράμε μαζί με συνεργασία, με συνεννόηση και με κοινούς στόχους”

Στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ της ΔΕΥΑΜΒ παρευρέθηκε ο…

4 Φεβρουαρίου 2024