Η Απτυχίωτη

Επικίνδυνο τμήμα δρόμου στις Αλυκές (Εναέριο Βίντεο)

Την ίδια στιγμή που το Πήλιο έχει πληγεί από τις φετινές κακοκαιρίες και οι αρμόδιοι δίνουν μάχη με το χρόνο, τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων, όσο και για την αποκατάσταση στην πρόσβαση, στο Βόλο έχουμε τις δικές μας πληγές. Για την ακρίβεια, στο δρόμο που συνδέει την περιοχή του Αγίου Στεφάνου με τις Αλυκές, όπως φαίνεται και στην εναέρια λήψη, ο δρόμος έχει υποχωρήσει και, όσο περνούν οι μέρες, η θάλασσα υποσκάπτει το υπέδαφος και διευρύνει το μέγεθος της ζημιάς.

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει μακρύ χρονικό διάστημα από τότε που ξεκίνησε η κατολίσθηση στο συγκεκριμένο σημείο, η μόνη παρέμβαση που έχει γίνει είναι η τοποθέτηση μιας κορδέλας, για να προειδοποιεί τους οδηγούς, ώστε να αποφεύγουν τη διέλευση πάνω από το κούφιο οδόστρωμα. Αυτά την ημέρα, γιατί, το βράδυ, θα γλιτώσει όποιος είναι τυχερός…, καθώς στο σημείο δεν υπάρχει ειδική φωτεινή σήμανση. Για προσωρινή αντιστήριξη ούτε λόγος και το αποτέλεσμα είναι η θάλασσα να καταστρέφει καθημερινά το εναπομείναν τμήμα του δρόμου.

Αν η δικαιολογία γι’ αυτή τη μικρή ζημιά στο Βόλο είναι ότι δε μπορούν να συνεννοηθούν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και όλοι τελικά κρύβονται πίσω από τη γραφειοκρατία, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να μιλήσουν με το Δήμαρχο Ζαγοράς, μήπως και τους δώσει οδηγίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Εκτός αν περιμένουν να ξυπνήσουν ένα πρωί οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου και να είναι αποκλεισμένοι σα να βρίσκονται σε ακριτικό νησί.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το