Αθλητισμός

Μια… άλλη ΑΕΚ Β’ θα αντιμετωπίσει αύριο η Νίκη

Η Νίκη έπραξε το καθήκον της στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Άρης ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους «κυανόλευκους» να προβάλουν σθεναρή αντίσταση και στα δύο παιχνίδια. Στο «Κλ. Βικελίδης» δέχθηκαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ στο Πανθεσσαλικό ανέτρεψαν προσωρινά το 0-1 σε 2-1 και ανησύχησαν τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση.

Έτσι η βολιώτικη ομάδα αποχαιρέτησε το Κύπελλο με ψηλά το κεφάλι και στρέφεται πλέον αποκλειστικά στη Σούπερ Λιγκ 2. Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής αντιμετωπίζει αύριο την ΑΕΚ Β’ σ’ έναν αγώνα με αρκετές δυσκολίες.

Η πρώτη δυσκολία έγκειται στο ότι η Νίκη προέρχεται από συνεχόμενα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και οφείλει να διαχειριστεί την κούραση. Η δεύτερη έχει να κάνει με τη δυναμικότητα του αντιπάλου, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο, όταν τη συνέτριψε με 3-0 στο Σεραφείδειο. Ο Νίκος Κούστας κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει βελτιώσει αισθητά την ομάδα του, η οποία πλέον διεκδικεί θέση στα πλέι οφ.

Η τρίτη δυσκολία έχει να κάνει με το γήπεδο. Η Νίκη εισέπραξε αρνητική απάντηση για χρήστη του Πανθεσσαλικού. Έτσι είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει το Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης, όπου ο χλοοτάπητας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του Πανθεσσαλικού, γεγονός που θα δυσκολέψει και τους δύο «μονομάχους», όπως παραδέχθηκε και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Ο 47χρονος προπονητής σχολίασε σχετικά: «Μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη. Κατ’ αρχήν τη Δευτέρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς με την ΑΕΚ Β’, η οποία εδώ και πολύ καιρό παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας, με τρομερό «build up» και με συνδυαστικό παιχνίδι.

Δυστυχώς για εμάς αλλά και για εκείνους ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Νεάπολη. Το λέω και για εκείνους γιατί είναι επίσης μια φύσει επιθετική ομάδα. Κι εμείς παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς και για τους δυο μας το ματς θα γίνει στη Νεάπολη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε και να προσαρμοστούμε το συντομότερο δυνατό στον αγωνιστικό χώρο της Νεάπολης.

Μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια στο Πανθεσσαλικό, στη Λιβαδειά, στο «Κλ. Βικελίδης» και γενικά σε καλά γήπεδα, η κατάσταση διαφοροποιείται αρκετά».

Πάντως οι «κυανόλευκοι» ελπίζουν να έχουν τη συμπαράσταση των φιλάθλων, όπως συνέβη και την περασμένη Τρίτη. «Η ατμόσφαιρα στον αγώνα με τον Άρη ήταν εκπληκτική, όπως υπέροχο ήταν και το πανό για τον Παυλάρα μας. Γενικά οι φίλαθλοι μάς βοηθούν και μας δίνουν δύναμη.

Εύχομαι να είναι κοντά μας και τη Δευτέρα όσοι φίλαθλοι μπορούν, γιατί έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Παίζουμε μ’ έναν αντίπαλο όπως η ΑΕΚ Β’, η οποία κατά τη γνώμη μου θα μπει στα πλέι οφ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ελευθερόπουλος.

Στον αγωνιστικό τομέα οι Παναγιώτης Παναγιωτίδης και Ραφαήλ Πέττας επανήλθαν στις προπονήσεις. Πάντως ο δεύτερος φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, ενώ αύριο θα ληφθεί η απόφαση για τον πρώτο. Επίσης αμφίβολος θεωρείται ο Βαγγέλης Ανδρέου που τραυματίστηκε στο ματς εναντίον του Άρη.

Από το αυριανό παιχνίδι θα απουσιάσουν σίγουρα ο Λεονάρντο Ριμπέιρο που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο, ο Χοσέτε Μιράντα, ο οποίος είχε υποχρεώσεις στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Ισημερινή Γουινέα και ο Πάτρικ Μπαχανάκ, που δεν υπολογίζεται.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα η τεχνική ηγεσία δεν πρόκειται να κάνει θεαματικές αλλαγές. Λογικά θα εμπιστευτεί πάλι το 4-3-3 με την ακόλουθη σύνθεση: Την εστία θα υπερασπιστεί ο Γκαραβέλης και στα μετόπισθεν θα τοποθετηθούν από δεξιά προς τα αριστερά οι Κάσσος, Στίκας, Ανδρέου ή Γιαννίτσης και Αναστασίου. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Κυριακίδης, Λίταινας και Γαβριηλίδης με επιθετική τριπλέτα τους Πολίτη (δεξιά), Κρητικό (αριστερά) και Τζιώρα (κορυφή).

Τέλος σημειώνεται ότι ο Θεόδωρος Πουλόπουλος της ΕΠΣ Πειραιώς ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση. Βοηθοί του θα είναι ο Τιμολέων Γεωργακόπουλος που επίσης ανήκει στην ΕΠΣ Πειραιώς και ο Κωνσταντίνος Γκουριώτης της ΕΠΣ Αργολίδας. Χρέη 4ου διαιτητή ανατέθηκαν στον Γιώργο Μελτζανίδη της ΕΠΣ Ημαθίας, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γρηγόρης Λέφας από την ΕΠΣ Πιερίας.

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Προετοιμασία εισαγωγικών στα Πρότυπα Γενικά Λύκεια: Τα θέματα και οι απαντήσεις των δοκιμασιών δεξιοτήτων των προηγούμενων δέκα ετών

Με σεβασμό προς τους υποψηφίους και τους γονείς τους, το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου…

4 Φεβρουαρίου 2024

Ο Αργ. Κοπάνας στην βασιλόπιτα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ: “Προχωράμε μαζί με συνεργασία, με συνεννόηση και με κοινούς στόχους”

Στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ της ΔΕΥΑΜΒ παρευρέθηκε ο…

4 Φεβρουαρίου 2024

Συνελήφθη στον Βόλο φυγόποινος για παράνομη παραλαβή μεταναστών

Συνελήφθη χθες το πρωί στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ένας άνδρας, διότι σε…

4 Φεβρουαρίου 2024

Σύλληψη γυναίκας στον Βόλο για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνελήφθη σήμερα (04-02-2024) τις μεταμεσονύχτιες ώρες στον Βόλο, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος μία…

4 Φεβρουαρίου 2024

Γενική είσοδος 10 ευρώ στο Νίκη-ΑΕΚ Β’ στη Νεάπολη

Στα 10 ευρώ όρισε τη γενική είσοδο η ΠΑΕ Νίκη, η οποία καλεί τους φιλάθλους…

4 Φεβρουαρίου 2024

5 μέτρα προστασίας από μηνύματα εξαπάτησης στις ταχυμεταφορές

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν καταγγελίες που αφορούν στην παραπλανητική ενημέρωση συμπολιτών μας μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων…

4 Φεβρουαρίου 2024