Τοπικά

Επικίνδυνα πλατάνια στο ανατολικό Πήλιο

Σε άμεση αποκλάδωση πλατάνων σε όλο το εσωτερικό κεντρικό οδικό δίκτυο της Κοινότητας Ανηλίου, καθώς επίσης και σε όλες τις υπόλοιπες Κοινότητες, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, λόγω επικινδυνότητας, κατόπιν της απαραίτητης άδειας από το Δασαρχείο, θα προχωρήσει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικό αίτημα είχε καταθέσει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κων. Μαργαρίτης, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Με την ιδιότητά μου ως αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, παρακαλώ όπως στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλάβετε ως θέμα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη, το αίτημά μου να προχωρήσει ο Δήμος σε άμεση αποκλάδωση των πλατάνων σε όλο το εσωτερικό κεντρικό (κεντρική δημοτική οδός Ανηλίου) οδικό δίκτυο της Κοινότητας Ανηλίου, λόγω σοβαρής επικινδυνότητας σε αρκετά σημεία και για τους διερχόμενους ανθρώπους και για τα διερχόμενα ή σταθμευμένα οχήματα.
Σας ενημερώνω ότι με την τελευταία ανεμοθύελλα έσπασαν πολλοί και μεγάλοι κλώνοι πλατάνων σε όλο το μήκος της εσωτερικής δημοτικής οδού, με αποτέλεσμα να προκληθούν και ζημιές, αλλά και να κινδυνεύσουν ζωές και περιουσίες».
Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι «κατά την τελευταία κακοκαιρία προέκυψαν διάφορα συμβάντα που αφορούσαν σπάσιμο πλατάνων. Πρέπει να προχωρήσουμε ως Δήμος στην άμεση αποκλάδωσή τους, λόγω επικινδυνότητας, όχι μόνο στην Κοινότητα Ανηλίου, αλλά και όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Να πάρουμε την απαιτούμενη άδεια από το Δασαρχείο και να παρέμβουμε όπου κριθεί απαραίτητο».
Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας η κ. Μαρία Σαμαρά, ανέφερε ότι «η αποκλάδωση πρέπει να γίνεται με βάση τα φυτοϋγειονομικά πρωτόκολλα. Να δίνεται ιδιαίτερη σημασία και φροντίδα και να παρευρίσκεται πάντα εκπρόσωπος της Δασικής Υπηρεσίας. Να υπάρχει και μια επιτροπή παρακολούθησης από την πλευρά του Δήμου, στην οποία προσφέρομαι να συμμετέχω. Συμφωνούμε με το θέμα».
Απαντώντας ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτης επισήμανε πως «υπάρχει μεγάλη ευαισθησία από πλευράς του Δήμου στο θέμα αυτό».
Να αναφερθεί ότι αποφασίστηκε να αποστέλλεται, στο αρμόδιο Δασαρχείο Βόλου, κατά περίπτωση το σχετικό αίτημα από τον Δήμο, για να ελέγχει τη φυτοπαθολογική κατάσταση των πλατάνων, προκειμένου να δώσει έγκριση και στη συνέχεια να προχωρεί ο Δήμος στην αποκλάδωση ή κοπή των πλατάνων, σε όλο το εσωτερικό κεντρικό οδικό δίκτυο της Κοινότητας Ανηλίου (κεντρική δημοτική οδός Ανηλίου), καθώς επίσης και σε όλες τις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, λόγω επικινδυνότητας και προς αποφυγή ατυχημάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το