Κατηγορίες: Άρθρα

Επειγόντως μέτωπο λογικής

του Νικου Μπίστη
´Ημουν από αυτούς που προεκλογικά έλεγαν οτι πολύ γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει στροφή προς την λογική, εφόσον βέβαια θέλει να αποφύγει τα δραχμικά βράχια. Εξακολουθώ να το ελπίζω, παρότι μέχρι στιγμής οι κινήσεις του δυσχεραίνουν την στροφή. Αν υπάρχει σχέδιο για αλλαγή πορείας οι μεχρι στιγμής επιλογές και η εμμονή στην προεκλογική ρητορική αυξάνουν την πιθανότητα ατυχήματος λόγω αδυναμίας απαγκίστρωσης απο τα ανέφικτα υπεσχημένα. Η άστοχη -τόσο σε θέματα οικονομικής πολιτικής όσο και εξωτερικής- επιλογή συνεργασίας με τον Καμένο, συνοδεύτηκε με το αλαλούμ δηλώσεων των Υπουργών και μια εθνοπατριωτική ρητορική που συνοψίζεται στο ” δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε”. Το πρόβλημα είναι οτι ακριβώς το ίδιο απαντούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όπως πρέπει να διαπίστωσε ο κ. Τσίπρας στις επαφές του. Ολοι, σκληροί και μαλακοί, Γερμανοί ,Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί και Πορτογάλοι, Χρισιανοδημοκρατες και Σοσιαλδημοκράτες, η Μέρκελ αλλα και ο Ολάντ και ο Γκάμπριελ.
Μένει ως επιχείρημα η λαϊκή ετυμηγορία και απο την Πέμπτη η λαϊκή κινητοποίηση. Κάποιοι απο τους ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ- όχι απαραιτήτως ο ηγέτης- έχουν γνώση Ιστορίας. Πρεπει να γνωρίζουν οτι εθνικών τραγωδιών προηγήθηκαν υπερήφανες κάλπες και οτι πριν διαπράξει το ΚΚΕ τα μοιραία λάθη της αποχής και του εμφυλίου είχε προηγηθεί η τεράστια συγκέντρωση του Ζαχαριάδη στον Παναθηναϊκό. Σε ολες τις περιπτώσεις έγινε υπερήφανη λάθος εκτίμηση του συσχετισμού δύναμης.
Αν οι ” λογικοί ” της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιούν την κρισιμότητα της κατάστασης πρέπει με όποιο κόστος να ανακρούσουν πρύμνα. Αλλιώς το κόστος που θα καταβάλει η χώρα αμέσως και οι ίδιοι λίγο αργότερα θα είναι ανυπολόγιστο. Χρειαζόμαστε επειγόντως ενα Μέτωπο Λογικής που θα διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην στροφή και θα ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας. Κυρίως θα εξασφαλίσει την αγκύρωση της χώρας στην ΕΕ και το Ευρώ. Με κάθε κόστος ; Ναι, με κάθε κόστος γιατι αυτή είναι η μόνη σίγουρη χειρολαβή. Και γιατι όσο και αν ξορκίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το ατύχημα, γεγονός είναι οτι είμαστε πάλι πλησίον του.
Την πρωτοβουλία της συγκεκριμένης κίνησης δεν μπορεί παρα να την έχει η κυβέρνηση. Η δημοκρατική αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να συνδράμει. Ολα αυτα βέβαια υπό την προϋπόθεση οτι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιεί τον κίνδυνο και θέλει να τον αποφύγει. Γιατί αλλιώς ισχύει το ” κανένας δεν μπορεί να σώσει κάποιον που δεν θέλει να σωθεί.”

Share
Ετικέτες: μέτωποΜπίστης

Πρόσφατα άρθρα

Επανάληψη… τελικού με Ουγγαρία για την Εθνική Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης ρίχνεται σήμερα (20.00, ΕΡΤ3) η Εθνική Ανδρών, αντιμετωπίζοντας την…

4 Ιανουαρίου 2024

Κορωνοϊός: Τα πιο συχνά συμπτώματα της υποπαραλλαγής JN.1 που εξαπλώθηκε ραγδαία τον Δεκέμβριο

Τα συμπτώματα της παραλλαγής JN.1 του κορωνοϊού που ευθύνεται για την έκρηξη των κρουσμάτων τις…

4 Ιανουαρίου 2024

Διακοπές νερού αύριο Παρασκευή στην Αγχίαλο

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Αύριο Παρασκευή 5/1/2024 θα πραγματοποιηθούν εργασίες στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό…

4 Ιανουαρίου 2024

Η πρώτη βασίλισσα στον κόσμο με καταγωγή από την Αυστραλία – Το τελεσίγραφο που έδωσε στην πεθερά της

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Δανία η είδηση πως η 83χρονη αγαπημένη βασίλισσα του…

4 Ιανουαρίου 2024

Ενισχύθηκε με Βέρντοβα η Ε.Λ.-Νηλέας

Η Ένωση Λεχωνίων-Νηλέας συνεχίζει να ενισχύεται. Τελευταίο της απόκτημα ο Σωκράτης Βέρντοβα. Η ανακοίνωση: «Το…

4 Ιανουαρίου 2024

Ο Δανόπουλος νέος προπονητής στον Γ.Σ. Αλμυρού

Ο Γιώργος Δανόπουλος είναι τελικά ο εκλεκτός της διοίκησης του Γ.Σ. Αλμυρού για τη θέση…

4 Ιανουαρίου 2024