Αθλητισμός

Επανάληψη… τελικού με Ουγγαρία για την Εθνική Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης ρίχνεται σήμερα (20.00, ΕΡΤ3) η Εθνική Ανδρών, αντιμετωπίζοντας την Ουγγαρία σε μία… επανάληψη του τελικού του Παγκοσμίου που ως γνωστόν κρίθηκε υπέρ των Μαγυάρων στη διαδικασία των πέναλτι, με την ελληνική ομάδα να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο. Με «καπετάνιο» τον Βολιώτη Θοδωρή Βλάχο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στοχεύει ψηλά και σε αυτή τη διοργάνωση.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η ασημένια Ολυμπιονίκης και επίσης ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Εθνική Ελλάδος δεν έχει ακόμη ανέβει στο βάθρο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάτι που ελπίζει να πετύχει στην 24η συμμετοχή της. Η καλύτερή της θέση ήταν η 4η το 1999 στη Φλωρεντία και το 2016 στο Βελιγράδι. Η φετινή διοργάνωση επρόκειτο να φιλοξενηθεί στη Νετάνια του Ισραήλ, αλλά λόγω του πολέμου μεταφέρθηκε στην Κροατία και συγκεκριμένα στο Ζάγκρεμπ και το Ντουμπρόβνικ. Ο όμιλος της Εθνικής μας είναι ο Β’, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να καλείται να αντιμετωπίσει κατά σειρά στην πρώτη φάση την Ουγγαρία (σήμερα στις 20.00), την Ιταλία (6/1, 20.00) και τη Γεωργία (8/1, 18.00).

Οι τέσσερις όμιλοι είναι οι εξής:

Α’ όμιλος (Ντουμπρόβνικ): Μαυροβούνιο, Γαλλία, Ισπανία, Κροατία.

Β’ όμιλος (Ζάγκρεμπ): Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Γεωργία.

Γ’ όμιλος (Ζάγκρεμπ): Σερβία, Ισραήλ, Γερμανία, Μάλτα.

Δ’ όμιλος (Ντουμπρόβνικ): Σλοβακία, Σλοβενία, Ολλανδία, Ρουμανία.

Οι 16 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες. Οι «ισχυρές» βρίσκονται στον Α’ και Β’ όμιλο, ενώ οι «ανίσχυρες» στο Γ’ και στο Δ’ γκρουπ. Απ’ ευθείας στους «8» θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων Α’ και Β’. Οι άλλες τέσσερις ομάδες θα προκύψουν από «χιαστί» παιχνίδια του τρίτου και του τέταρτου των ομίλων Α’ και Β’ με τους δύο πρώτους από τα γκρουπ Γ’ και Δ’ (Α4-Γ1, Α3-Γ2, Β4-Δ1, Β3-Δ2).

Με όλα της τα «αστέρια» θα αγωνιστεί η ελληνική ομάδα σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι 15 πολίστες που επέλεξε ο Θοδωρής Βλάχος είναι οι: Μάνος Ζερδεβάς (τερμ.), Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (τερμ.), Νίκος Γκίλλας, Γιάννης Αλαφραγκής.

Στην αποστολή μετέχουν ακόμη ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, ο φυσικοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος, ο γιατρός Σπύρος Μπάλας, ο γυμναστής Μανώλης Βασιλειάδης, ο τεχνικός video-στατιστικής Χρήστος Κοδέλλας και ο μάνατζερ Γιώργος Μαργιούκλας. Στην Κροατία ταξίδεψε και ο διεθνής διαιτητής Γιώργος Σταυρίδης.

 

Βλάχος: Να φτάσουμε

στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ είναι η αρχή μιας απαιτητικής αγωνιστικά χρονιάς. Το 2024 είναι Ολυμπιακή χρονιά και η Εθνική ομάδα θα βρεθεί στο Παρίσι. Το Ευρωπαϊκό δεν θα είναι απλά μια διοργάνωση μεσούσης της περιόδου στη σκιά των Ολυμπιακών αγώνων, αλλά μια μεγάλη διοργάνωση όπου θέλουμε να διακριθούμε και να κρατήσουμε ψηλά τη δυναμική της ομάδας μας. Στόχος μας είναι να φτάσουμε με σωστά βήματα στην διεκδίκηση ενός μεταλλίου και η ομάδα μας να παραμείνει στην ελίτ της Ευρώπης».

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο θα αποτελέσει ώθηση για τη συνέχεια ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό, που δεν έχει έρθει ξανά στο παρελθόν, είπε: «Δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Αν συμβεί τώρα, καλώς να έρθει. Θα χρησιμοποιήσουμε το αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού έτσι κι αλλιώς για τη συνέχεια, είτε είναι καλό είτε όχι».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κορωνοϊός: Τα πιο συχνά συμπτώματα της υποπαραλλαγής JN.1 που εξαπλώθηκε ραγδαία τον Δεκέμβριο

Τα συμπτώματα της παραλλαγής JN.1 του κορωνοϊού που ευθύνεται για την έκρηξη των κρουσμάτων τις…

4 Ιανουαρίου 2024

Διακοπές νερού αύριο Παρασκευή στην Αγχίαλο

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Αύριο Παρασκευή 5/1/2024 θα πραγματοποιηθούν εργασίες στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό…

4 Ιανουαρίου 2024

Η πρώτη βασίλισσα στον κόσμο με καταγωγή από την Αυστραλία – Το τελεσίγραφο που έδωσε στην πεθερά της

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Δανία η είδηση πως η 83χρονη αγαπημένη βασίλισσα του…

4 Ιανουαρίου 2024

Ενισχύθηκε με Βέρντοβα η Ε.Λ.-Νηλέας

Η Ένωση Λεχωνίων-Νηλέας συνεχίζει να ενισχύεται. Τελευταίο της απόκτημα ο Σωκράτης Βέρντοβα. Η ανακοίνωση: «Το…

4 Ιανουαρίου 2024

Ο Δανόπουλος νέος προπονητής στον Γ.Σ. Αλμυρού

Ο Γιώργος Δανόπουλος είναι τελικά ο εκλεκτός της διοίκησης του Γ.Σ. Αλμυρού για τη θέση…

4 Ιανουαρίου 2024

Βίντεο: Ιnfluencer έβγαλε το εσώρουχό της σε κατάστημα IKEA και… έπιασε με αυτό κοτσίδα τα μαλλιά της

Μια Ταϊβανέζα influencer κατάφερε να προκαλέσει αντιδράσεις όταν επισκέφτηκε ένα κατάστημα IKEA κάνοντας την εξής…

4 Ιανουαρίου 2024