Οικονομία

Επιδόματα: Διπλασιάζεται η ενίσχυση των μαθητών στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ

Την ενίσχυση του επιδόματος στέγασης των μαθητών στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προανήγγειλε ο διοικητής της Υπηρεσίας, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του πλαισίου της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης, με την ονομασία «Σπίτι μου!», σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Συγκεκριμένα, όπως είπε, το στεγαστικό επίδομα διπλασιάζεται από 120 ευρώ σε 240 ευρώ και διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό, που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη φετινή σχολική χρονιά, αφορά 1.000 μαθητές.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε εκτενώς στην ακίνητη περιουσία της ΔΥΠΑ, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί και παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα. «Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΔΥΠΑ με κάθε πρόσφορο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής, υπενθυμίζοντας ότι, για πρώτη φορά, έγινε καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της ΔΥΠΑ.

Όπως υπογράμμισε, στόχος είναι μία σύγχρονη στεγαστική πολιτική.

Τέλος, ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι η ΔΥΠΑ έκλεισε τις εκκρεμότητες του τ. ΟΕΚ και ολοκληρώθηκαν οι οικισμοί Ελευσίνας-Κέρκυρας, ενώ προχωρά και η ολοκλήρωση των οικισμών με τις εργατικές κατοικίες σε Γρεβενά και Γιαννιτσά. Ταυτόχρονα, όπως συμπλήρωσε, θα διατεθούν οι κενές κατοικίες (124 κατοικίες), που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το