ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης

Ελλάδα

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη νότια Πελοπόννησο

Ελλάδα

Ηττήθηκε η Νίκη Βόλου από τον Μακεδονικό

Αθλητισμός

«Έφυγε» από τη ζωή 37χρονη Βολιώτισσα

Τοπικά

Βουτιά θανάτου για 23χρονο στην Τούμπα

Ελλάδα

Και πάλι απών ο Δήμος Βόλου

Παραπολιτικά

Στη Σκιάθο ξεκαθαρίζει το τοπίο

Παραπολιτικά

Πρέπει να φοβόμαστε το ουδετερόθρησκο κράτος;

Άρθρα

Για τον Κ. Πρίντζο, ένα χρόνο μετά

Άρθρα

Οικονομία

Επιχειρηματίας δίνει μπόνους 2.000 $ για διακοπές στους υπαλλήλους του – Εξηγεί γιατί είναι προσοδοφόρο

Από το 2011, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας SteelHouse, Μαρκ Ντάγκλας είχε δύο πολιτικές που μεταμόρφωσαν τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας του. Όχι μόνο οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μάρκετινγκ και διαφήμισης παίρνουν ένα μπόνους 2.000 δολαρίων για διακοπές της επιλογής τους, αλλά όλη η εταιρεία δικαιούται ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, το οποίο ο Ντάγκλας ονομάζει «SteelHouse Days». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολιτικές αυτές προσέλκυσαν ταλαντούχους ανθρώπους και βελτίωσαν την εταιρεία.

Η πολιτική ενθαρρύνει την ομαδική εργασία μεταξύ των μελών του προσωπικού
Οι SteelHouse Days δεν είναι σαν τις κανονικές αργίες ή τις πληρωμένες ημέρες άδειας, λέει ο Ντάγκλας. Δεδομένου ότι ολόκληρη η εταιρεία είναι κλειστή, κανείς δεν κοιτάζει το τηλέφωνό του για να απαντήσει σε ένα άλλο μέλος της ομάδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί εργαζόμενοι να ταξιδεύουν μαζί και να δημιουργούν μια αίσθηση ενότητας μεταξύ της εταιρείας. «Νομίζω πως είναι σημαντικό να μπορούν όλοι να αφήνουν κατά μέρος κυριολεκτικά τη δουλειά τους» δήλωσε ο Ντάγκλας. Κι ενώ κάνουν διάλειμμα από τη δουλειά τους, δημιουργούν επίσης φιλίες που συμβάλλουν την αύξηση της παραγωγικότητας στο γραφείο.

Η νοοτροπία του δούναι και λαβείν βγάζει τον καλύτερο εαυτό των ανθρώπων
Οι άνθρωποι αναγνωρίζουν πόσο σημαντικά είναι τα οφέλη αυτά, λέει ο Ντάγκλας. «Όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά, αλλά νομίζω ότι νιώθουν πως είναι μια διαδικασία δούναι και λαβείν» είπε.
Η ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας προσελκύει κορυφαία ταλένταΟ Ντάγκλας λέει ότι έχει περίπου 3.000 αιτήματα σύνδεσης στο LinkedIn που τον περιμένουν, σε μεγάλο βαθμός εξαιτίας του γεγονότος πως οι πολιτικές του είναι πολύ δημοφιλείς.
Φυσικά, δεν μπορεί να τους προσλάβει όλους. Αλλά όπως λέει, η ομάδα προσλήψεων έχει ακούσει από αμέτρητους υποψηφίους να λένε το πόσο θα ήθελαν να εργαστούν στην SteelHouse επειδή αισθάνονται πως η εταιρεία νοιάζεται για τους υπαλλήλους της.

Οι πελάτες θαυμάζουν την αφοσίωση της εταιρείας στους υπαλλήλους της
Ο Ντάγκλας δήλωσε πως η εταιρεία απολαμβάνει μεγαλύτερη επιτυχία με τους πελάτες της, επειδή τους αρέσει να συνεργάζονται με κάποιον που σκέφτεται πολύ το προσωπικό του.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το