Ελλάδα

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού – «Σκανάρισμα» σε 400 κινητά

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρίσκονται 400 κινητά που εντοπίστηκαν με ηλεκτρονικά μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από μερικές μέρες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», πρόκειται για απόρρητη έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συνολική καταγραφή για πρώτη φορά των κινητών, επικοινωνιών και διασυνδέσεων του οργανωμένου εγκλήματος που εκπορεύεται μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το κύριο ενδιαφέρον έγκειται σε θέματα διαφθοράς υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιτρέπουν την κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στις φυλακές (ένα ανά τρεις κρατούμενους), μέσω των οποίων πραγματοποιούνται μέχρι και… τηλεδιασκέψεις των ποινικών κρατουμένων.
Η ΕΛ.ΑΣ. οργανώνει επιδρομές στις φυλακές για τον εντοπισμό όπλων και κινητών, ενώ επιχειρεί να κλείσει την πόρτα στις εισαγωγές παράνομων υλικών στις φυλακές μέσω των μαγειρείων και των νοσοκομείων των φυλακών.

Θα πραγματοποιηθούν πολλαπλοί έλεγχοι από τα κελιά μέχρι τα ταμεία των φυλακών από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., καθώς έχουν βρεθεί μέχρι και μεγάλες ποσότητες ψωμιού χωρίς ζυμάρι, δείγμα εισαγωγής ύποπτων αντικειμένων μέσα σε «κούφιες» φραντζόλες.
Τοποθετήθηκαν έτσι ειδικές συσκευές από την ΕΛ.ΑΣ. για τον ηλεκτρονικό εντοπισμό συσκευών μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα και δημιουργήθηκε ένα «τρίγωνο» σάρωσης των κινητών που εξέπεμπαν μέσα στις φυλακές.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για κατάλογο – θησαυρό με 400 κινητά τηλέφωνα, ενώ μπορεί να προσδιοριστούν για πρώτη φορά πρόσωπα και επαφές με τις «μαφίες» που δρουν στη χώρα και κατευθύνονται από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το