Πολιτισμός

Επετειακή συναυλία των εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» με τον Λάκη Χαλκιά στην Εξωραϊστική Λέσχη

Ο γνωστός ερμηνευτής και συνθέτης Λάκης Χαλκιάς θα δώσει συναυλία στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00, με τη συνοδεία των μουσικών της ορχήστρας « ΙΩΝΙΑ», πλαισιωμένος από τη μαθητική μεικτή χορωδία δύο φωνών του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» και από την 35 μελή Ορχήστρα Νέων «ΙΩΝΙΑ».
Ο Λάκης Χαλκιάς έχει αφήσει το δικό του μοναδικό χνάρι στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας, μέσα από μία σημαντική ποιοτική πορεία.

Ο Λάκης Χαλκιάς το βράδυ της Τετάρτης σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου θα ερμηνεύσει με τον μοναδικό του τρόπο δημιουργίες επιφανών νεοελλήνων συνθετών όπως: Μίκη Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου και άλλων συνθετών, καθώς και δημοτικά τραγούδια.

Συμμετέχει η βραβευμένη χορωδία των μαθητριών και μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», η οποία δημιουργήθηκε πριν επτά χρόνια και έχει ήδη συνεργασθεί με καταξιωμένους δημιουργούς όπως ο Γ. Χατζηνάσιος, Στ. Κραουνάκης, ο Ηλίας Μιτζέλος κ.α. Τα παιδιά του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» με ενθουσιασμό για την αποδοχή της πρόσκλησης του Σχολείου τους προς τον εκλεκτό ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά, προετοιμάζουν την μουσική παρουσία τους με τραγούδια διαχρονικά και άξια θαυμασμού όπως, «Μαλαματένια λόγια», «Θούριος του Ρήγα», «Παιδιά της Σαμαρίνας», κ.ά. υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου.
Μαζί τους η γνωστή και περίφημη για την καλλιτεχνική της δράση Ορχήστρα « ΙΩΝΙΑ». Η « ΙΩΝΙΑ» έχει στόχο τη διάσωση – διάδοση της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και την καλλιέργεια του αισθήματος της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Έτσι μέσα στα 15 χρόνια ύπαρξης της έχει διοργανώσει φεστιβάλ χορωδιών και έχει πολυάριθμες εμφανίσεις στα πολιτιστικά δρώμενα, ανά την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της « ΙΩΝΙΑΣ» έχει ο κ. Νεκτάριος Δεμελής, καθηγητής παραδοσιακής – βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/βαθμια Εκπαίδευση. Οι μουσικοί που θα συνοδεύσουν τον κ. Λάκη Χαλκιά και την μαθητική χορωδία του « ΠΡΟΜΗΘΕΑ» είναι : κλαρίνο : Σταύρος Κουσκουρίδας ,βιολί : Δημήτρης Δεμελής , σαντούρι : Δημήτρης Χατζηγεωργίου , λαούτο : Στέφανος Κωστόπουλος ,παρ. κρουστά : Νεκτάριος Δεμελής .

Υπεύθυνος καθηγητής για την Ορχήστρα Νέων της «ΙΩΝΙΑΣ» είναι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, καθηγητής Σαντουριού, θεωρητικών ευρωπαϊκής μουσικής, Βυζαντινής μουσικής και μέλος της Ορχήστρας <<ΙΩΝΙΑ>>. H Ορχήστρα Νέων <<ΙΩΝΙΑ>> συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2016. Ο στόχος της Ορχήστρας Νέων <<ΙΩΝΙΑ>> είναι εκπαιδευτικός, αφού αποτελεί συνέχεια του ατομικού μαθήματος του οργάνου, προάγει τη συνεργασία και ταυτόχρονα αποτελεί κίνητρο για την ευρύτερη και μεγαλύτερη ενασχόληση με την εκμάθηση του οργάνου.
Η μουσική παράσταση διανθίζεται από θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε εμβληματικά λογοτεχνικά κείμενα που αφορούν τον Εθνικό Ξεσηκωμό του 1821 και τα οποία αποδίδονται από μαθητές και μαθήτριες του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ. Παραδοσιακοί χοροί θα δώσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα και θα αποδοθούν από τα μέλη του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, ενδεδυμένα με εμβληματικές παραδοσιακές στολές.
Μία μοναδική βραδιά στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, όπου η δωρική φωνή του Λάκη Χαλκιά με σεβασμό προς τις αιώνιες αξίες του Αγώνα, θα μας μεθύσει με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!

Η συναυλία στηρίζει τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας.
Πληροφορίες- κρατήσεις θέσεων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» τηλ: 24210-64888, 6908854840, e- mail: info@promitheas.edu.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι συμμετέχοντες στο συλαλλητήριο για το LNG

Ο Σύλλογος «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ-Ο ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» ως διοργανωτής, οι συνδιοργανωτές και οι…

8 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ιατρικός Σύλλογος  για το συλλαλητήριο και τη συναυλία ενάντια στη δημιουργία FSRU LNG στον Παγασητικό

  Ο ΙΣΜ είναι κάθετα αντίθετος με τη δημιουργία FSRU LNG στον Παγασητικό κόλπο διότι:…

8 Δεκεμβρίου 2023

Στήριξη της Ένωσης Βιομηχάνων στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου

  Την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου μέσω της Ένωσης Βιομηχάνων Ελλάδος ανακοίνωσε χθες…

8 Δεκεμβρίου 2023

Αποτελέσματα μαθηματικού Διαγωνισμού για Α’ Γυμνασίου Μαγνησίας – Διακριθέντες στον «Θαλή»

  Από την Επιτροπή Διαγωνισμών του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) ανακοινώθηκαν…

8 Δεκεμβρίου 2023

Συνάντηση του Συλλόγου “Ο Παγασητικός μας ενώνει” με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, Σεβασμιότατο Ιγνάτιο, είχε στις 7/12/2023…

8 Δεκεμβρίου 2023

Ρίσι Σούνακ – Μαρκ Ρούτε: Έφαγαν «πόρτα» για λίγα δευτερόλεπτα στη Ντάουνινγκ Στριτ

Στιγμές αμηχανίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από την βρετανική πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ…

8 Δεκεμβρίου 2023