Τοπικά

Στήριξη της Ένωσης Βιομηχάνων στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου

 

Την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου μέσω της Ένωσης Βιομηχάνων Ελλάδος ανακοίνωσε χθες επταμελής ομάδα από τις Κτηριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ.), που βρέθηκε χθες στον Βόλο και στο σχολείο για να λάβει την τελική εικόνα των ζητημάτων που απαιτούν αντιμετώπιση. Σημειώνεται πως το σχολικό συγκρότημα Φυτόκου υπέστη σημαντικές ζημιές από τις δύο πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.
Στη συνάντηση παραβρεθήκαν η διευθύντρια του 4ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας κ. Ματίνα Ζαφειρίου, ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας κ. Δημήτριος Μπαζιάνας και ο διευθυντής του 2ου Ε.Κ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας κ. Ιωάννης Μπερέτας, οι οποίοι με τις παρατηρήσεις τους βοήθησαν τους υπεύθυνους των ΚΤ.ΥΠ. να αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα για τις ανάγκες του συγκροτήματος.
Ο διευθυντής του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Μπερέτας ανέφερε πως «χθες Πέμπτη επισκέφτηκε το σχολικό συγκρότημα Φυτόκου, επταμελής ομάδα από τις Κτηριακές Υποδομές και μας ανακοίνωσε ότι το συγκρότημά μας επιλέχθηκε να αναβαθμιστεί ενεργειακά από τις ΚΤ.ΥΠ., με χρηματοδότηση από την Ένωση Βιομηχάνων Ελλάδος. Το σχολικό μας συγκρότημα επιλέχθηκε, μεταξύ άλλων, επειδή είχε πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες σε πολύ μεγάλο βαθμό, όποτε με την αποκατάσταση του καταστραμμένου κτηρίου από τις πλημμύρες, θα γίνει και ενεργειακή αναβάθμιση σε όλα τα κτήρια του συγκροτήματος».
Μια αρχική εκτίμηση είναι πως το κόστος των εργασιών ίσως ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Η εργασίες που θα γίνουν, σύμφωνα με τις ΚΤ.ΥΠ. και οι οποίες θα είναι έτοιμες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024, είναι: Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης σε όλα τα κτήρια, τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων σε όλα τα κτήρια, αποκατάσταση των φθορών σε δομικά στοιχεία των κτιρίων του συγκροτήματος, ελαιοχρωματισμός όλων των κτηρίων, αντικατάσταση όλων των φθαρμένων εξωτερικών συρόμενων θυρών, τοποθέτηση αντλιών θερμότητας σε εργαστηριακούς χώρους και στο Γυμναστήριο, αντικατάσταση φθαρμένων υγρομονώσεων σε όλα τα κτήρια, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και δημιουργία συστήματος αυτοματισμού σε όλες τις αίθουσες των κτηρίων, αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρικών πινάκων, ανακατασκευή του συστήματος πυρόσβεσης, αντικατάσταση των σωληνώσεων θέρμανσης, των θερμαντικών σωμάτων και δημιουργία συστήματος αυτονομίας, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και διασύνδεση με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, ανακατασκευή του Γυμναστηρίου (υγρομόνωση, δάπεδο, τοιχοποιία, φωτισμός, θέρμανση, αποδυτήρια, ζεστό νερό, κ.τ.λ.), ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ, ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου, κατασκευή τοιχίου προστασίας στο βορινό μέρος του συγκροτήματος για προστασία από μελλοντικές πλημμύρες, πλήρης ανακατασκευή του καταστραμμένου κτιρίου από τις πρόσφατές πλημμύρες (κουφώματα, τοιχοποιία, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, δίκτυα, σύστημα θέρμανσης – ψύξης με αντλίες θερμότητας, τοποθέτηση θερμοπρόσοψης, ελαιοχρωματισμοί, κ.τ.λ.).
Οι υπεύθυνοι των ΚΤ.ΥΠ. τόνισαν ότι στόχος τους είναι οι παραπάνω εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο, έτσι ώστε οι μαθητές να βρεθούν σε ένα νέα αναβαθμισμένο και περισσότερο ασφαλές περιβάλλον από την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Μπαζιάνας επισήμανε πως «το σχολικό συγκρότημα Φυτόκου κατασκευάστηκε πριν περίπου 50 χρόνια, οπότε υπήρχε ήδη μια δύσκολη κτηριακά κατάσταση, η οποία επιβαρύνθηκε και από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό ότι εντάχθηκε σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ενισχύσεις

Τέσσερις περιπτώσεις οικονομικής ενίσχυσης δημοτών θα συζητηθούν στην σημερινή (7μ.μ.) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα…

12 Μαρτίου 2024

Τρία χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Ιάσονα μπροστά στη Βουλή – Ακόμα ζητά δικαιοσύνη η οικογένεια

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τον τραγικό θάνατο του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη, ο οποίος σκοτώθηκε σε…

12 Μαρτίου 2024

“Καλάθι”

Από αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου έως και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου τίθεται σε ισχύ…

12 Μαρτίου 2024

Ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ζητούν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ Θεσσαλίας

Αίτημα προς την πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας.…

12 Μαρτίου 2024

“Φροντίζοντας αυτούς που φροντίζουν” – Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου

Κάθε Μάρτιο οι Εταιρείες Alzheimer της Ελλάδος, τιμούν και αφιερώνουν συμβολικά την Ημέρα Φροντιστή, στους…

12 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του δημάρχου Αλμυρού με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αλμυρού κ.…

12 Μαρτίου 2024