Τοπικά

Επέκταση της άδειας μητρότητας λόγω κορωνοϊού ζητεί ο Χρ. Μπουκώρος

Την επέκταση της άδειας προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ, για όσες γυναίκες λήγει η άδειά τους εν μέσω καραντίνας λόγω κορωνοϊού, ζητά, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, «πολλές γυναίκες που τελούν υπό άδεια προστασίας μητρότητας εξαμήνου του ΟΑΕΔ σε λίγο καιρό θα αναγκαστούν να επιτρέψουν στις εργασίες τους, διότι λήγει το εξάμηνο, εν μέσω πανδημίας. Οι γυναίκες αυτές θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αφήσουν τα μωρά τους, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τον πρώτο χρόνο ζωής τους και να επιστρέψουν στην εργασία τους, που την παρούσα περίοδο δεν είναι μια ασφαλής επιλογή, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθούν και οι ίδιες και τα βρέφη στον κορωνοϊό.
Επιπροσθέτως, τίθεται σοβαρό ζήτημα φροντίδας των βρεφών, γιατί δεν θα έχουν σε ποιον να τα αφήσουν. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι κλειστοί σύμφωνα με τα προστατευτικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. Επίσης, η δυνατότητα της φροντίδας των μωρών αυτών από τους παππούδες- για όσους γονείς έχουν αυτή την πολυτέλεια – είναι νομοτελειακά απαγορευτική, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος έκθεσης των ηλικιωμένων στον κορωνοϊό.
Ως εκ τούτου, η επέκταση της άδειας μητρότητας για τις γυναίκες, των οποίων η άδεια λήγει εντός του διμήνου Απριλίου- Μαϊού, είναι επιτακτική ανάγκη για την προφύλαξη αυτών, των βρεφών τους και κατ’ επέκταση των ηλικιωμένων παππούδων τους, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα διασποράς και εξάπλωσης του ιού» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Ηλεκτρονικό εμπόριο
στα καταστήματα με αναστολή λειτουργίας

Επίσης ο κ. Μπουκώρος , με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ζητεί τη δυνατότητα να επιτραπεί το ηλεκτρονικό εμπόριο στα καταστήματα που έχουν αναστείλει της λειτουργία τους, χωρίς όμως να τεθούν εκτός των ευεργετικών μέτρων.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Μπουκώρος, «όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, σύμφωνα με τα προστατευτικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι αποθήκες των επιχειρήσεων αυτών είναι γεμάτες, ενώ για αρκετές από αυτές τα προϊόντα τους είναι εποχιακά, δηλαδή προϊόντα που σχετίζονται με την άνοιξη και τον εορτασμό του Πάσχα, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, λαμπάδες και είδη σπιτιού. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το στοκ που βρίσκεται στις αποθήκες των επιχειρήσεων θα μείνει αδιάθετο με σημαντικές οικονομικές συνέπειες.
Αίτημα αρκετών επιχειρήσεων είναι να τους επιτραπεί η δυνατότητα να ασκήσουν, για το διάστημα της αναστολής λειτουργίας, το ηλεκτρονικό εμπόριο, χωρίς όμως να χάσουν τα ευεργετήματα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Εξάλλου, και ο τζίρος που αναμένεται να κάνουν μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν πρόκειται να διασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, παρά μόνο θα δώσει μια μικρή ανάσα στις επιχειρήσεις με εποχιακά είδη κυρίως».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το